ШОКИРАЩА ОФЕРТА! Срещу 120 000 лв. фирма на строител от село Рибново ще чисти снега в Гърмен

21 Януари 2017 | 14:51
0 коментара
Общество
ШОКИРАЩА ОФЕРТА! Срещу 120 000 лв. фирма на строител от село Рибново ще чисти снега в Гърмен

Строител от село Рибново с фирма, регистрирана едва миналото лято, спечели обществената поръчка за зимното поддържане на община Гърмен за 120 000 лв. без ДДС.

Ибрахим Кичуков и фирмата му с взривоопасно име „Кичуков бомба“ ЕООД поема поддържането на 64,2 км улична мрежа в общината, от които 12 км в населените места, с най-ниския до момента резултат сред фирмите в региона, които тази година се ангажираха да чистят улиците и съоръженията от сняг и лед. „Кичуков бомба“ успя с кратичката си оферта да събере едва 70 от 100-те точки, които Агенцията за обществени поръчки и регионалното министерство са определили като максимума за действително добра и надеждна оферта.

Според търговския регистър основната дейност на фирма „Кичуков бомба“  е строителство на сгради, съоръжения, инсталации и пътища в страната и чужбина, строително-ремонтни услуги, строително-монтажни дейности, производство на бетон и бетонови изделия. Може би затова „Кичуков бомба“ кандидатства по поръчката със съвсем общо описание на работата, която смята да свърши през зимата - без всякакви подробности как смята да я организира, с колко работници, с каква точно техника. Бизнесменът си е позволил и съвсем малко сметки - почти копие от миналогодишната оферта на тогавашната фирма-победител, че цената на 1 км движение на машина за почистване в двете посоки ще му струва 9 лв. без ДДС, а доставката на 1 кубически метър пясък ще е 13 лв. без ДДС.

Въпреки това кметицата Минка Капитанова повери на Кичуков снега в общината по простата причина, че „пресният“ рибнишки бизнесмен бе единствен, който подаде документи, и ако трябваше общината да удължава срока за подаване на документите или да нулира обществената поръчка, за да обяви нова, зимата щеше да свърши.

Забавянето всъщност дойде от самата община Гърмен, която едва на 7 декември се сети, че е зима и трябва да намери фирма, която да чисти снега.

Миналата година договорът по същия начин бе сключен чак в края на януари и тогава поръчката бе спечелена от огняновската „Петканин“ ООД на Георги Петканин на същата цена и със същите разценки.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP