Шофьорът, обвинен в изнасилване на 15-г. приятелка на дъщеря си и Българчето остават в ареста

05 Април 2018 | 09:21
0 коментара
Криминално

Благоевградският таксиметров шофьор Янко Тренчев, който бе обвинен за изнасилване на 15-годишната приятелка на дъщеря си, смени адвоката си.

Вчера той бе представляван пред Окръжен съд от адвокат Иван Катърджиев, който обжалва наложената му преди седмица мярка „задържане под стража“.

Това обаче не промени положението му, тъй като тримата окръжни магистрати оставиха в сила решението на районния съдия Кристина Панкова.

Припомняме, че той бе привлечен като обвиняем за това, че за времето от 14 до 16 ч. на 23 март в таванско помещение, находящо се на ул. „Шар планина“ в Благоевград, се съвкупил с непълнолетно лице от женски пол. Той принудил момичето към това със сила.

Пред разследващите Янко Тренчев е заявил, че сексът бил доброволен. Разследването още е в начална фаза, назначени са експертизи и продължава събирането на доказателствата.

Същият състав на Окръжен съд вчера остави зад решетките и Иван Методиев, който бе арестуван с европейска заповед за арест в Словения.

37-годишният  криминално проявен от кв. „Грамада“, известен с прякорите Българчето и Каралеята, бе издирван като помагач на сводницата със 7 имена Елмас Донева за това, че в периода от 24 юни 2016 г. до 3 януари 2017 г. в Благоевград и на територията на Кипър чрез използване на принуда и обещаване на облаги е набрал, приел и транспортирал до град Лимасол българска гражданка с цел да бъде използвана за развратни действия независимо от съгласието й.

Адвокатът му Красимир Дуков оспори тезата на прокуратурата и заяви, че подзащитният му е избягал в чужбина. „Като гражданин на страна член на ЕС, той има право на свободно придвижване и е отишъл да работи в Испания.

Ако е бягал, то е от всичките тези жени. Сега обаче има сериозна връзка и чака дете. Няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление“, заяви защитата и поиска мярка „домашен арест“ или „парична гаранция“.

Окръжните съдии оставиха в сила мярката „задържане под стража”, която наложи преди седмица районният съдия Кристина Панкова. Определенията по двете жалби са окончателни.

СТРУМА

Добавете Вашия коментар

TOP