Шофьори гневни! Дупки-кратери зейнаха по улиците на Благоевград

01 Април 2021 | 08:23
4 коментара
Общество

Благоевград „пропадна“ в дупки. В гневни постове в социалните мрежи и на редакционните телефони  благоевградчани алармират ежедневно, че си трошат колите, а при опит да избегнат пропадане създават опасности за ПТП.

Дупките напрекъснато се увеличават и като брой, и като размери, и някои вече са се превърнали в опасни кратери, дълбоки над 30 см. При дъждовно време никой не може да прецени мащабите им и проблемните ситуации пълнят автосервизите с клиенти и опразват джобовете на шофьорите.

Проверка на вестник „Струма“ установи, че в момента община Благоевград няма действащ договор с фирма, която да ремонтира асфалтовите настилки. Последният е сключен миналата година на 29 юли с благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД, като в отделни позиции са описани ангажиментите за ремонт на пътищата в селата, включително и тези на земна основа, с бюджет от 193 158,91 лв. с ДДС, и на улиците в града на стойност 179 597,82 лв. с ДДС.

На 24 ноември м.г. кметът инж. Румен Томов и изпълнителните директори на „Пиринстройинженеринг” инж. Стефан Стоев и инж. Костадин Костов подписват две допълнителни споразумения за увеличение на средствата за ремонтите с мотив възникнали допълнителни непланувани дейности. Така сумата за ремонт на пътищата по селата в община Благоевград набъбва на 235 157,72 лв., а на дупките в града – на 247 122,6 лв. с ДДС. Въпреки че срокът на договора за ремонт на настилките по пътищата в общината е бил подписан за 12 месеца с мотив изчерпване на бюджета и приключване на възложената работа на 29 декември, в качеството си на оправомощен зам. кметът Ясен Попвасилев обявява официално на 18 януари 2021 г. в сайта на Агенцията за обществени поръчки, че договорните отношения с „Пиринстройинженеринг“ ЕАД са приключени.

До вчера в електронния портал на Агенцията за обществени поръчки ЦАИС АОП нямаше обявена нова процедура от община Блаогевград за ремонт на улиците. От пресцентъра на кметството информираха, че ремонтните дейности тази година се забавили заради неблагоприятните атмосферни условия и снеговете през март. Заради липса на достатъчно време за провеждане на нова процедура и спешността на ситуацията е подготвено ново допълнително споразумение с „Пиринстройинженеринг“ ЕАД и до седмица се очаква фирмата да започне запълване на дупките по улиците.в.Струма/снимка:Инфомрежа

Добавени коментари

Йони публикува:
01 Април 2021 | 15:48
Как не ви е срам управници смешни ! Само софрата и келипира гледате ! Съсипах си чисто нова кола по- разбитите улици на Благоевград . Що за безочливи хора сте ...??? инженери ...доценти ...и най- много професорчета...да ви се чуди човек ...???
Банско публикува:
01 Април 2021 | 14:29
Заповядайте в Банско да видите на какво се казват дупки
до бесепе.дераста Вуте по долу публикува:
01 Април 2021 | 09:30
Голяма работа, бе пиринско-помашки македонци, като дойде БСП-ДПС на власт те ще ви асфалтират улиците! А иначе кой знае, защо са зейнали дупки каторазтворени бесепе.дератски г.ъзове преди да им го вкарата?! Уж асфалт не се яде!
Вуте публикува:
01 Април 2021 | 09:24
Пролет е! Заедно със снега и асфалта се топи!

Добавете Вашия коментар

TOP