Шофьор помете трима на пешеходна пътека и избяга, сред ранените са баба и внуче

01 Август 2021 | 17:26
0 коментара
Криминално

Трима души пострадаха при пътен инцидент в Кюстендил на главната улица „Цар Освободител”. Катастрофата е станала точно под голям търговски обект в областния град. Шофьор от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил е блъснал трима пешеходци, като сред тях са баба и 10-годишното й внуче, на пешеходна пътека и избягал. Трафикът по „Цар Освободител” е интензивен, но в работни дни. В неделя автомобилният поток е значително по-слаб. Движението бе отцепено за повече от час. На мястото имаше локви кръв. Сигналът на телефон 112 е подаден от един от продавачите в магазините на улицата.

Малко по-късно водачът на лекия автомобил е установен в ромския квартал „Изток“. Продължават следствените действия и разпитите, като не бе ясно дали шофьорът е имал книжка и дали е употребил алкохол.

Тримата пострадали са закарани в Спешен център – Кюстендил за оказване на медицинска помощ. Според първоначалната информация от полицията няма опасност за живота им, но тепърва предстояха прегледи и изследвания. 

При пешеходната пътека се намира кабинка на представителите на общинска охрана, които събират таксите за паркиране. Там през 2019 година стана злополучното убийство на Валери Дъбов, а килърът му Алекс Анков от клана Гольовци вече изтърпява 19-годишна присъда.

Добавете Вашия коментар

TOP