Шофьор помете дете на пешеходна пътека на първия учебен ден

16 Септември 2022 | 14:32
0 коментара
Криминално
Шофьор помете дете на пешеходна пътека на първия учебен ден

Водач на лек автомобил е блъснал 13-годишно момче, пресичащо на пешеходна пътека по ул. „Калиакра“ в Добрич, се съобщава в сайта на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Сигналът за инцидента е получен на 15 септември, първия учебен ден, около 13:35 часа. Детето е без опасност за живота – с контузия на крайници. Освободено е за домашно лечение.

От днес в цяла Добричка област започва специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движението по пътищата, гласи друго съобщение в сайта на ОД.

Тя съвпада с координираната операция "Фокусирай се върху пътя" на ROADPOL – 16-22 септември, и е съобразена с Дните на безопасността на пътя, чието мото тази година е „Остани жив! Пази живота!“. За Ден без загинали на пътя е обявен 21 септември, сряда.

Акцент на операцията е спазването на правилата при използване на мобилни устройства по време на движение и недопускане на управлението на пътни превозни средства под влиянието на разсейващи фактори.

Разсейването с мобилни устройства и вградени в автомобилите електронни системи се счита за една от основните причини за пътнотранспортни произшествия, припомнят от Областната дирекция.

От началото на септември до 31 октомври е в ход традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. За ученици, родители и водачи са публикувани Практически препоръки за безопасност на пътя през учебната 2022/2023 година. 

Добавете Вашия коментар

TOP