Шофьор на автобус избягал от карантината в Банско, намерен мъртъв тази сутрин

19 Март 2020 | 18:02
1 коментара
Общество

Шофьор на автобус, който се е хвалел, че е избягал от Банско след налагането на карантината, е намерен мъртъв тази сутрин.

Мъжът е обиколил няколко заведения в Русе преди това.

Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Мутафчийски.

„Хвалел се е даже, че е пробил блокадата по някакъв начин, може би през полето, не мога да кажа. Наистина е консумирал алкохол заедно с двама свои приятели. След няколко часа е намерен мъртъв”, заяви проф. Мутафчийски.

„Това е съдебномедицински случай”, подчерта проф. Мутафчийски.

„Предстои да бъде направена съдебномедицинска аутопсия. Касае се за човек, който е на около 60 години и внезапна смърт без някакво видимо заболяване”.

Проф. Мутафчийски посочи, че аутопсията ще покаже какви са причините за смъртта.

Заразените с коронавирус в България вече са 105.

Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Починалите до момента са трима.

 

Днес са установени 11 нови случая. Два от тях са в Пловдив, два в Смолян и 7 в София. Един от заболелите в София е дошъл от Банско. Сред тях е и дете, което е на 8 години, но няма никакви оплаквания. Заразило се е от баща си.

Единият от новите случаи в Пловдив е хоспитализиран в инфекциозна клиника, а другият, чиято проба е положителна, ще бъде издирен и уведомен. 

Заразените в Смолян са контактни лица на вече установения носител на коронавируса.

Състоянието на новите пациенти с положителни проби е стабилно. Проф. Мутафчийски подчерта, че нито едно от децата, заразени с коронавируса в България не е болно.

До този момент за Ковид-19 в страната са тествани над 4000 души.

Проф. Мутафчийски поясни, че въпреки че броят на болните е надхвърлил 100, засега не се предвижда ново затягане на мерките срещу епидемията след карантината на Банско и последното засилване на ограниченията.

Vesti.bg.

Добавени коментари

Д. Мунин публикува:
19 Март 2020 | 19:47
Аз Димитър Мунин се заклевам и обещавам пред всички че ще даря 10 000 лева от спестяванията си за дарение в полза на полицаите, работещи в гр. Банско! Моля разпространявайте!

Добавете Вашия коментар

TOP