Шофьор лежа парализиран 17 часа под преобърната кола

17 Август 2022 | 13:06
0 коментара
Общество
Шофьор лежа парализиран 17 часа под преобърната кола

25-годишен мъж от шуменското село Тервел катастрофирал, преобърнал се в дере и 17 часа останал затиснат под  смачканите ламарини, защото бил незабележим от пътя.  Водачът получил и травма на прешлен и бил с парализирани крака. Открили го негови близки, снощи към 23:07 часа. Те тръгнали да го търсят разтревожени, че не се прибрал и алармирали полицията. 

Веднага след сигнала за произшествието към мястото - по пътя от село Струйно в посока към село Тервел, били насочени екипи на полиция, пожарна и линейка. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил "Ауди А5" с чужда регистрация. Спасителните екипи заварили колата, преобърната по таван, а водачът бил затиснат.

На място за съдействие пристигнал втори екип на шуменската пожарна. Мъжът бил освободен и спасен. Разказал, че след среща с приятели тръгнал да се прибира и  катастрофирал около 6 часа сутринта. На ляв завой загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътното платно и се преобърнал в дерето.

След преглед в шуменската болница е установена фрактура на гръбначен прешлен и парализа на долни крайници. Транспортиран е в болница във Варна. Взета му е кръвна проба за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP