Шкумбата гостува за първи път в БЛАГОЕВГРАД

06 Юли 2021 | 16:20
0 коментара
Култура

На 11 юли (неделя) 2021 г. от 19,00 ч. комикът Димитър Туджаров–Шкумбата гостува в Благоевград в сладкарница „Неделя“. Със свое one man show ще представи автобиографичната си книга „Хумористично селфи“ (изд. Книгомания).
Входът за събитието е свободен и ще бъдат допускани посетители до изчерпване на позволената квота места. Книгата ще може да бъде закупена на място и имате възможност да получите личен автограф.

Шкумбата е едно от най-разпознаваемите лица в шоубизнеса и най-известният ни разказвач на скечове. През октомври 2019-а по случай 65-годишнината си комикът издаде луксозната автобиография „Хумористично селфи“. Изданието с твърди корици включва забавно разказаното битие на шоумена – откъде идват „шкумбите“, как се насочва от инженерството към артистичните изяви, за безбройните турнета и срещи с известни личности, като текстът по страниците е придружен с над 20 карикатури, специално рисувани за книгата от Жорж Туджаров (съвпадението на фамилията е случайно!), и над 160 снимки от личния архив на Шкумбата, както и от архивите на Бончук Андонов, Емил Андонов, Емил Кьостебеков, Людмил Карджилов, Христо Иванов.
През годините Димитър Туджаров е бил водещ на различни хумористични рубрики по радиа и телевизии, гост е на сборни празнични концерти, програми и спектакли, осъществява турнета в чужбина. От 25 май 2020 г. е водещ на хумористичното предаване „Tonight with Шкумбата“ и забавно-вечерното „Тънка бара“ по 7/8 ТВ.

„Животът е движение. Аз се учех да бъда комик в движение. Винаги съм се стремял да търся най-болните и остри теми на нашето време и да ги поднасям на публиката през призмата на смеха и в частност на сатирата и пародията. Черпя енергия от взаимодействието си с хората, черпя идеи от тях и после им ги връщам по моя си, надявам се, забавен начин.“ – Шкумбата

Формат: 16,5*23 см
Обем: 256 с.
ISBN: 9786191952366
Цена: 24,00 лв.
Линк към книгата:
https://knigomania.bg/humoristichno-selfi-dimit-r-tudzharov-shkumbata-knigomanija.html

Уважаеми читателю,
Тъй като вече сте се излъгали да четете тези писмена, бих казал: Браво на Вас! Значи има хора, които още четат! Но щом вече сте се зачели, съм длъжен да Ви разкрия цялата истина. Тази
книга е написана от мен, Димитър Неделчев Туджаров – Шкумбата. За да не бъркате Туджаров с Тунджаров, Тузаров, Тожаров, Ножаров или Джаро, ще Ви улесня. Произнася се Ту като Ту-134,
Дж като Джоб, а Ров като Дупка, т.е. Туджаров. Запомнете: тук няма да прочетете за река Шкумба в Албания, за африканския певец Шкумби, за улица „Шкумбата“ в Западен парк, нито за албанския футболен отбор Шкумбини, а за един смешник от Булгаристан, какъвто съм аз – Ас (асо купа) с главно А! Един от героите на моя колега ШекспирТ казва култовата реплика: Ту би, ор нот ту би, което в превод от древния език на шкумбите (прародителите на маите и моите прапрароднини) значи: Да си я купя или да не си я купя! – става въпрос за тази свята книга, която в момента е в ръцете Ви. Не е необходимо да сте луди, за да си я купите, но помага. До скоро!
Шкумбата

Добавете Вашия коментар

TOP