Шишков: Няма избран вариант за АМ "Струма" през Кресненското дефиле

25 Април 2023 | 13:12
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Шишков: Няма избран вариант за АМ Струма през Кресненското дефиле
"Към този момент да твърдим, че има избран вариант за магистрала "Струма" - такъв няма", каза  служебният регионален министър Иван Шишков.

Хората от Кресна излизат на протест. Причината е появилата се информация, че в четвъртък започва строежът на магистрала "Струма“. Местните уточняват, че не са против строежа на магистралата, а срещу превръщането на настоящия път в еднопосочен. 

"Това, което сме направили, и това, което вероятно е заблудило хората да излязат на протест, е, че аз съм одобрил един подробен устройствен план, изключително малък, който на практика довършва един пътен възел – краят на магистралата посока от Гърция към София. Става дума за 200 метра, ще довършим тази пътна връзка", беше категоричен арх. Иван Шишков пред bTV.

Според министъра този подробен план няма отношение към вариантите за строителство на магистралата през дефилето и не ги предопределя.

"Ако хората е трябвало да протестират наистина активно, е трябвало да го направят, когато са се правили вариантите на трасетата. В момента имаме три варианта на трасета, но няма избрано такова", заяви Шишков.

По думите му няма никакъв смисъл в момента да се нагнетява напрежение с протести на хората в района.

Добавете Вашия коментар

TOP