Шесто издание на международния турнир по борба „Серафим Бързаков” ще се проведе в зала Арена Петрич

02 Ноември 2016 | 13:23
0 коментара
Общество
Шесто издание на международния турнир по борба  Серафим Бързаков” ще се проведе в зала Арена Петрич

За шести път ще се проведе международния турнир по борба за деца и момчета „Серафим Бързаков” в зала „Арена Петрич”.

В него ще вземат участие над 130 състезатели във всички категории. Участието си със сигурност са потвърдили два отбора от Република Македония, един от Косово, един от Турция, два от Гърция и най-титулованите български отбори , като тези на Левски, ЦСКА, Славия, Бургас, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич и други.

„Тази година ще има рекорден брой участници защото благодарение на положителното отношение на общинското ръководство бе определен по-голям бюджет, за което всички благодарим. Тъй като състезанията ще се проведат в петък и събота-ден преди президентските избори-призовавам да заемат местата си в залата всички любители на борбата, независимо от партийната си принадлежност. Няма да политизираме спорта и по-точно борбата, за да не развалим настроението на състезателите. Срещите започват от 10 часа и входа е свободен”, сподели председателя на организационния комитет , международния съдия по борба Венцислав Филчев.

Главен съдия на турнира ще бъде международния арбитър първа категория Людмил Кандиларов.

Ще има и по един съдия от Турция, Македония и Гърция. За първи път ще присъства и Президента на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, придружен от Олимпийски и Световни величия в този вид спорт, като Армен Назарян, Живко Вангелов, Александър Томов, проф.Георги Мърков, проф.Петър Киров. Тук ще бъде и основателя на борбата в Петрич , заслужилия съдия, заслужил треньор Богомил Точев. Спонсори на турнира ще бъдат Община Петрич, фирмите Митекс, Симидите, Нано Божидаров и партона Серафим Бързаков.Струма24

Добавете Вашия коментар

TOP