Шестима задържани и трима издирвани за лихварство в Кюстендил

09 Септември 2020 | 12:06
0 коментара
Криминално

Под ръководството на Специализираната прокуратурата рано тази сутрин служители на ГДБОП са започнали операция по противодействие на организираната престъпност в Кюстендил.

По неофициална информация, в ромската махала са извършени арести на членове на ромските клонове на Ропотамците и Гольовците.

На територията на Кюстендил тече и специализирана операция срещу битовата престъпност.

Тук може да откриете още новини от страната!

"В следващите дни ще се прецени какви да са повдигнатите обвинения и какви мерки ще бъдат внесени в специализирания наказателен съд", посочи главният прокурор Иван Гешев. Той отбеляза, че работата на прокуратурата е да не допуска случаи като този в ромската махала на града - хора, които не плащат никакви данъци, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро.

"Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност - лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани", отбеляза той. Гешев припомни случая, в който бяха бити полицаи, включително и кучето. „Ние сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите от една страна, а от друга да ни пазят. Това е недопустимо за нито една правова държава. Хората трябва да знаят, че освен права имат и задължения. Те са еднакви за всички", заяви обвинител номер 1.

Отделно се провежда специализирана операция по линия на битовата престъпност, допълни той.Той коментира и случаят с Капланов.  Надяваме се на пробив по разследването на случая "Янек Миланов". Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и средства, ще продължим по установяването на обективната истина.

Добавете Вашия коментар

TOP