Шест строителни обединения и дружества кандидати да ремонтират ВиК мрежите на 9 улици в Благоевград

11 Март 2021 | 21:13
0 коментара
Общество

Едва 6 от строителните обединения и дружествата, подали документи за участие в обществена поръчка за ремонт на ВиК мрежите на 9 улици в централната зона и широк център в Благоевград, са допуснати до участие.

Става въпрос за поръчка, за която общината ще изтегли кредит от 5 млн. лв., който данъкоплатците ще изплащат следващите 10 г. Комисията начело с директора на Правната дирекция в Общинска администрация Станислава Иванова е отстранила от участие почти половината кандидати да извършат строителните дейности, чиято обща прогнозна стойност е 3 594 999 лв. с ДДС, като мотивът е, че не отговарят на изискванията.

За ремонта на ул. „Борис Сарафов“ от 4 кандидати до отваряне на ценовата оферта бе допуснато само ДЗЗД „Енерго Билд Ги  2020“, обединяващо благоевградското дружество „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД на Николай Динков-Нинджата, софийската фирма „Галчев Инженеринг” ЕООД на съпругата и сина на бизнесмена Николай Галчев Марияна и Любомир  и „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД, също с регистрация в София, с управител Цветан Видолов и собственик „Топлофикация – Враца“ ЕАД. Предложената цена от обединението за ремонтите по ул. „Б. Сарафов“ е 714 880,59 лв.

Същото обединение е единственото, допуснато и до поръчката за ремонт на ВиК мрежата по ул. „Неофит Рилски“, като ценовото му предложение е 273 699,22 лв. За изпълнение на строителните дейности по ул. „Васил Априлов“ е допуснато само обединение ДЗЗД „ВИК ВИП Трейд-Ги Благоевград“ с участието на „ВИП Трейд енд Билд” ЕООД на Н. Динков-Нинджата и „Галчев инженеринг“ ЕООД и предложена цена 341 761,70лв.

„ГД Благоевград 2020“ ДЗЗД  с участници благоевградската фирма „Диана 7” ООД на Георги и Никола Шимбови и симитлийската „Георесурс“ ЕООД  с управител Марио Павлов са допуснати до финала на поръчката за ремонт на водопровода и канализацията по ул. „Сергей Румянцев“, като офертата им е 309 866,90 лв.

За ремонтните дейности по ул. „Петър Стоянов“ е одобрена само благоевградската „Пиринстройинженеринг“, представлявана от Стефан Стоев и Костадин Костов, които са предложили да извършат строителните дейности за 107 548,05 лв. Същата фирма е допусната да представи оферта и за ремонтите по ул. „Сава Михайлов“ в размер на 233 786,74 лв.

Двама кандидати отговарят на изискванията на общината да ремонтират ВиК по ул. „А. Константинов“. „Грома Холд“ ЕООД на Виктор Велев е с оферта за 384 782,88 лв., а ДЗЗД „Ай Би Си-Ив“, в което са благоевградското дружество „Ай Би Си-Консулт“ ЕООД на Милена Ризова и столичното „Ивкомплект“ ЕООД на Иван Попов, е предложило цена от 384 174,23 лв.

Същото обединение ДЗЗД „Ай Би Си-Ив“ се конкурира с „Пиринстройинженеринг“ ЕАД за ремонта на ВиК по ул. „Патриарх Евтимий“, а финансовите им предложения са съответно 203 532,67лв. и 186 328,28 лв. За трети път ДЗЗД „Ай Би Си-Ив“ е допусната до финала на поръчката за ремонти по ул. „Васил Априлов“, като предложената ценова оферта е 350 485,40 лв.

Окончателното решение кои фирми ще бъдат обявени за победители в поръчката ще стане ясно след анализ на цялостните оферти на участниците.

Вчера стана ясно, че фирмите на Стефан Стоев и Костадин Костов „Пиринстройинженеринг“ ЕАД и на  Николай Динков-Нинджата „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД са конкуренти и в друга обществена поръчка на община Благоевград за ремонт на ул. „Скаптопара“, до кръстовището й с ул.  „Генерал Тодоров“, където прогнозната стойност на строителните дейности е 141548,34 лв.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP