Шест станаха жертвите от тежката катастрофа с бус с благоевградска регистрация

10 Юли 2023 | 12:04
0 коментара
Криминално
Благоевград
Шест станаха жертвите от тежката катастрофа с бус с благоевградска регистрация

Жертвите от тежката катастрофа, станала  в събота вечер  на околовръстното шосе на Видин, вече са шест. Днес около 9:30 ч. във видинската болница "Света Петка“ е починал настаненият след катастрофата в тежка състояние 28 годишен мъж. Това съобщи за Фокус директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденов. Към момента 54 годишната жена, която бе приета след произшествието, е в стабилно състояние, контактна и без опасност за живота, допълни д-р Найденова.

Причината за тежката катастрофа край Видин е движение с несъобразена скорост на микробуса. Микробусът "Мерцедес Спринтер“, с благоевградска регистрация, се е движел с несъобразена  с пътните условия скорост в посока Дунав мост 2, съобщиха днес от Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин.  Той се ударил в спрял на светофара влекач с прикачено ремарке с хасковска регистрация.

На място загинаха четирима - водачът на микробуса - 41 годишен мъж, и пътуващите в автомобила две жени и мъж. В МБАЛ "Света Петка“ в град Видин след инцидента починаха още двама от пътниците – 18 и 28  годишни млади мъже.

По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство. Говорителят на Окръжна прокуратура Видин -прокурор Владислав Влашев каза за Фокус, че е назначена  автотехническа експертиза, която трябва да изясни механизма на пътното произшествие.

Добавете Вашия коментар

TOP