Шест села се вдигат на протест заради затворения Покровнишки мост

09 Януари 2023 | 07:12
3 коментара
Общество
Шест села се вдигат на протест заради затворения Покровнишки мост

Шест села се вдигат на протест заради затворения Покровнишки мост!

Повече от година жителите на шест благоевградски села са принудени да изминават с 15 км. повече заради затворения Покровнишки мост. Повече от година държавните институции и община Благоевград нехаят и не вземат адекватни мерки, поради което търпенито на хората е изчерпано.

Миналата седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе проведена работна среща по инициатива на зам.-министър Николай Шушков, бивш областен управител на Благоевград, на която стана ясно, че има сериозно забавяне и необходимост от предприемане на действия в спешен порядък.

Ден по – късно, на свой брифинг, кметът на община Благоевград Илко Стоянов каза, че въпреки заявените намерения и обсъжданита по време на срещата, все още няма яснота кога ще започне изграждането на нов мост.

Жителите на въпросните шест села обявиха, че на 15-ти януари от 15.00 часа излизат на протест на кръговото кръстовище при пътен възел Зелен дол.

Припомняме, че това ще е втори протест заради затварянето на Покровнишкия мост. Първият се проведе на 13-ти май 2022 г., като тогава за кратко бе спряно движението при пътния възел. Блокадата тогава бе вдигната заради уверение от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“, че предстои започване на строителни дейности, но това така и не се случи.

Добавени коментари

някой публикува:
09 Януари 2023 | 18:19
А защо там да е протеста ? За да могат да ви заобикалят през околовръстното . Протеста трябва да е на кръговото под полигона .
ДОБРЕВ публикува:
09 Януари 2023 | 07:50
ШУШКОВ ПОЕ РЕГИОНАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО И СВИКА ВЕДНАГА СРЕЩА С ИНСТИТУЦИИТЕ И КМЕТА ИЛКО КАМБИТОВ ВЕДНАГА ИЗЛИЗА НА БРИФИНГ ДА КАЖЕ ЧЕ ШУШКОВ Е ВИНОВЕН. ИЛКО КАМБИТОВ СЕ УПЛИТА В КАЛТА ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ПО РАНО А СЕГА КАЗВА ЧЕ ШУШКОВ Е ВИНОВЕН. НА ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ ВИНАГИ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН.
идвам публикува:
09 Януари 2023 | 07:32
протест и тояга за институциите апи община държава кой се мерне там тояга

Добавете Вашия коментар

TOP