Шест министри на петъчен парламентарен контрол

21 Юли 2023 | 07:04
0 коментара
Политика
Благоевград
Шест министри на петъчен парламентарен контрол

В предстоящото заседание на Народното събрание ще изслуша шест министри на парламентарен контрол.

Асен Василев, министър на финансите ще отговори на четири въпроса относно приемане на еврото като разплащателна единица в България, съдебна защита на страната по международните арбитражни дела и др.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева ще отговори на един въпрос относно Програмата за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции.

Кръстю Кръстев, министър на културата ще отговори на един въпрос относно опазването на Тракийската гробница край село Гагово.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще отговори на три въпроса относно незаконна и силно замърсяваща дейност на предприятие, в което се изгарят стари автомобилни гуми в района на село Сланотрън, община Видин, обгазяване на град Разград и др.

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните ще отговори на неизпълнение на законови ангажименти на Министерството на земеделието и храните за публикуване на решения на Комисията по земеделие.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще отговори на два въпроса относно изграждане на железопътния коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе, както и строителството на плавателен канал Русе-Варна.

Източник: БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP