Шест месеца затвор за петрички каналджия, обещал булка на пакистанец у нас

30 Ноември 2016 | 02:35
0 коментара
Общество
Шест месеца затвор за петрички каналджия, обещал булка на пакистанец у нас

Шест месеца затвор и 200 лв. глоба получи 37-годишен нашенец, обещал да намери булка на пакистанец за фиктивен брак, пише "24 часа". Присъдата е на районния съд в Петрич за каналджията Тодор Мирчев.

От 2015 г. той работел в Гърция, където се запознал с пакистанския гражданин Фарук. Бежанецът нямал документи за легално пребиваване в Гърция. Мирчев му обещал помощ като обяснил, че, ако се ожени за българка, ще му бъде издаден документ, с който може свободно да преминава през държавните граници, като "услугата" струвала 1500 евро. Пакистанецът се съгласил да се ожени за Миглена, но трябвало да пристигне в България. Нашенецът обещал и на втори пакистанец да му намери булка за фиктивен брак от България.

Заради факта, че Фарук нямал документи, Мирчев о откарал до граничния пункт Кулата-Промахон и му посочил откъде да мине, за да избегне граничния контрол - покрай дървета и жп линията, в района на 17 граничен репер.

Пакистанецът действително минал незаконно границата и на наша територия го чакал българинът, който получил 500 евро за тази услуга. Настанил пакистанеца в къща на приятел, но ден по-късно му казал, че за сключването на граждански брат трябва да има паспорт. Казал му, че трябва да се върне обратно в Гърция и там да си извади документ. Отново му показал откъде да мине нелегално през браздата, но при опита да напусне страната ни Фарук бил задържан от нашите гранични власти.

За помагачество при незаконно преминаване на границата Мирчев получи половин година ефективно лишаване от свобода. В края на 90-те се оказало, че той е осъждан два пъти за незаконно преминаване на границата, има и присъда за кражба.

Добавете Вашия коментар

TOP