Шест фирми се конкурират за саниране на сградата на МУЦ-а в Благоевград

07 Април 2023 | 13:18
0 коментара
Общество
Благоевград
Шест фирми се конкурират за саниране на сградата на МУЦ-а в Благоевград

Шест фирми се конкурират да санират сградата на бившия Междуучилищен център по трудово-политехническо обучение в Благоевград. Предвидената сума е 1 371 342 лв. с ДДС, а финансирането е по проект за енергийна ефективност чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Оферти да извършат строителните дейности са депозирали благоевградските „Престиж Бизнес – 93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, „Бодрост – 96“ ЕООД на Евгени Крънджилски, „РКЕМ Груп“ ЕООД на Райна Янчова и „Ай Би Си Консулт“ ЕООД на Милена Ризова, регистрираната във Варна „БГ Ленд Ко“ АД, в чийто Съвет на директорите е благоевградчанинът Велимир Магурев, Стефан Соколов и Мария Колева, „Оксимо“ ЕООД, също с варненска регистрация, на Симеон Куртев.

МУЦТПО бе закрит в края на 2016 г., тъй като не фигурираше във влезлия от 1 август същата година нов Закон за предучилищното и училищно образование. Сградата е в централната зона на Благоевград и някога в нея се е помещавал Икономическият техникум, преди да се премести в много по-голямата сграда в жк „Ален мак“.

Идеята на кметския екип е след санирането и обновлението бившият МУЦ да стане образователен център за извънкласни дейности и култура и в него да се провеждат занятия на школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Заложено в проекта е сградата да е с близко до нулево потребление на енергия.
В момента сградата не се ползва, а в двора й е ситуирана базата на общинското предприятие „Благоевград стройремонт“.

До отваряне на ценовите оферти на участниците ще се премине след проверка на представените документи и преценка дали отговарят на изискванията на възложителя.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP