Схема с нощувки на полицаи на браздата ощетява бюджета на МВР

12 Септември 2022 | 17:48
9 коментара
Криминално
Схема с нощувки на полицаи на браздата ощетява бюджета на МВР

Схема с нощувки на командировани полицаи ощетява бюджета на МВР. За това сигнализираха служители на вътрешното министерство, които са изпратени да охраняват границата ни с Турция, пише "Телеграф".

Те са настанени в комплекс „Странджа“ край Средец. Там една стая се отдава за 60 лева на нощ. Точно толкова отпуска и вътрешното министерство за нощувка на един служител. Практиката обаче е в една стая да се настаняват двама или дори трима полицаи, поясняват още служителите на реда. Така се получава разлика от 60 или 120 лева.

 “В стаята има две легла, които всеки момент ще се разпаднат. Баня с тоалетна, метър на два. И подобие на гардероб. Има климатик, телевизор и хладилник. Говорим за 14-дневна командировка, в която всичко ти стои в сакове и раници. И няма къде да се изпереш”, разказаха полицаи.

По думите им в стаите има само по един електрически контакт, който е крайно недостатъчен за нуждите на двама души. Гардеробът пък не може да побере дрехите им за две седмици.

„Няма маса в стаята. Ще вечерям върху нощното шкафче. Това е положението на полицай в държава - членка на ЕС“, коментира един от служители на реда.

Всяка областна дирекция на МВР изпраща средно по около 15 свои служители, които да пазят границата от набезите на мигрантите. Сега там има и служители на Министерството на отбраната.

Освен 60-те лева за нощувка вътрешното министерство осигурява и по 20 лева за изхранване. Средствата за храна са определени с наредба, издадена през 2013 година. „По документи дирекцията излиза чиста. Прехвърлят топката на собственика на базата“, казват още полицаите. И уточняват, че има дирекции, които дават тези 80 лева на ден на служителите си и те си намират къде да спят. Което е много по-приемливо.

“Но според ОД на МВР – Пловдив, например това е незаконно, защото не трябвало да се плащат пари предварително. Обоснованието е, че можело някой да се разболее. Което не е проблем, защото после ще му ги удържат”, казват още униформени.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
13 Септември 2022 | 21:50
Туристите по морето плащат от 15лв.до50лв.на охранителите по60лв нощувка чиста далавера
Жжж публикува:
13 Септември 2022 | 20:41
Ерата Наглите и корумпирани полицаи.
Олег публикува:
13 Септември 2022 | 20:30
Попов смени хапчетата!
Ламята публикува:
13 Септември 2022 | 18:56
Още малко ще почнат да им дават една палатка и 5лв на човек и да се оправят..... Ама тези "умници" които са го измислили това си нанкат вкъщи, какво ли им пука за другите?!как очаквате да си вършат работата като се подигравате с тях?! затворниците са по добре гледани от тях!!! поредния абсурд в Абсурдистан.....
Димитрова публикува:
13 Септември 2022 | 17:43
Пак някои хора си чешат езиците. Какво значи изнудват хотелите? Дума употребена не на място. А на кой от вас ще му стигнат 20 лв. за храна? В смешна държава живеем. Все някой гледа в "канчето на другия", а ако и нямаме ние изгода, защо пък и другият да има!
схема публикува:
13 Септември 2022 | 16:56
А защо не казват, че масово изнудват хотелите и къщите за гости. да им връщат 20лв “ресто” от тези 60, които са за нощуване?
И.К. публикува:
13 Септември 2022 | 12:16
Попов , що за глупусти , закуска обяд и вечеря ха-ха сигурно и масажи им правят?? Команфировъчните не са променяни от бай Тошово време 20 лв за храна достатъчни ли са ти? Да не говорим нещо да ти остане . Трагедия.
Иванов публикува:
13 Септември 2022 | 11:57
Попов, къде това бее, трол такъв?! Ти полицай ли си въобще, та говориш такива простотии?!
Попов публикува:
13 Септември 2022 | 11:51
Информацията ви не е вярна! Полицаите дават по 60 лева, но за тези пари хотелът им осигурява храна - закуска, обяд и вечеря. Отделно полицаите получават и по 20 лева командировъчни дневни пари, отново за храна, които си ги прибират.

Добавете Вашия коментар

TOP