Шефът на прокуратурата в Благоевград Борислав Ковачки с колеги садиха елхи в Родопите

11 Април 2023 | 21:24
0 коментара
Общество
Благоевград
Шефът на прокуратурата в Благоевград Борислав Ковачки с колеги садиха елхи в Родопите

Административният ръководител на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки участва в залесителна акция в района на Родопите. В събота в гората над Велинград бяха засадени 1200 елхи от прокурорите и техните семейства. В кампанията се включиха още зам. шефката на РП – Благоевград Елица Калпачка, колегите им от Окръжна прокуратура – Благоевград Костадин Прешелков и Милена Милева, както и прокурори от цялата страна.

Обвинителите следваха експертните указания на служителите от Горското стопанство и се справиха безпроблемно. Борислав Ковачки имаше помощници в лицето на съпругата и сина си, които с удоволствие се присъединиха в кампанията за увеличаване на зеленото богатство на Родопите.

„Инициативата е на Асоциацията на прокурорите в България, която организира поредното пролетно залесяване с цел увеличаване на горския фонд в страната. Преди това садихме дървета във Враца“, обясни за „Струма“ прокурор Борислав Ковачки.

Прокурор Б. Ковачки /сн. 1/ сади елхи със семейството си
Прокурор Елица Калпачка също участва в кампанията

Държавните обвинители съчетаха полезното с приятното, възползвайки се от минералната вода и спа екстрите в курорта Велинград.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

TOP