Шефката на „Правния отдел” в община Благоевград Галена Манова изкара 6 на писмения изпит за съдия

12 Март 2024 | 20:38
1 коментара
Общество
Благоевград
Шефката на  Правния отдел” в община Благоевград Галена Манова изкара 6 на писмения изпит за съдия
Шефката на отдел „Правно-нормативно обслужване“ в община Благоевград Галена Манова-Узунова се представи отлично на външния конкурс за съдии.

На писмения изпит тя е изкарала две пълни шестици при решаване на казус и на теста, стана ясно от протокола с резултатите, който бе публикуван на официалната страница на ВСС.

Галена Узунова е допусната до устния изпит, който ще се проведе на 18 март в сградата на Националния институт по правосъдие.

Конкурсът за първоначално назначаване в районните съдилища беше обявен на 19 декември 2023 г. Вакантните места са 40 в 30 районни съдилища, като за Югозападна България две са обявени за РС – Разлог и 1 за РС – Кюстендил.

Документи за участие в конкурса бяха подали 478 кандидати, като само четирима не бяха допуснати. От тях 383 се явиха на писмения изпит, а до устния се класираха 259, които успяха да покажат знания минимум за оценка 5.

Галена Манова е завършила „Право“ в Югозападния университет. Много години беше в отдел „Закрила на детето“, а за шеф на „Правния отдел” в общината я назначи през август 2021 г. екскметът Илко Стоянов.

Тя е съпруга на бившия общински съветник Исмет Узунов от ДПС и съвсем обяснимо бе назначена от квотата на тази партия в РИК – Благоевград през август 2022 г. Техният син Денис пък оглави в края на миналата година младежката организация на ДПС в Благоевград

След отличното представяне на Галена Манова на писмения изпит сега ще трябва да повтори резултата си и на устното препитване, за да сложи черната съдийска тога. \struma.bg
TOP