Шефката на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Силвия Домозетска напуска Община Благоевград

04 Януари 2024 | 08:41
2 коментара
Общество
Благоевград
Шефката на дирекция  Култура, спорт, туризъм  Силвия Домозетска напуска Община Благоевград
Разкри: визията ми за развитие на културата се разминава с тази на кмета М. Байкушев Директорът на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Силвия Домозетска напуска Община Благоевград.

Длъжността се закрива с новата административна структура на Общината, гласувана на 29 декември от ОбС, и на С. Домозетска е предложено да оглави отдел „Култура“.

Днес тя е съобщила на зам. кмета по културата Станислав Кимчев, че отказва да остане в екипа „Байкушев“. „Изключително силно уважавам Ст. Кимчев и съм убедена в творческия му потенциал и качества на ръководител, но визията ми за развитие на културата в общината се разминава с тази на кмета Байкушев, който обяви, че спира безплатните концерти и фестивали за гражданите и залага основно на външно финансирани събития“, коментира за „Струма“ причината да напусне кметството С. Домозетска.

„Считам, че култура без пари е равнозначно на художествена самодейност. Екскметът Илко Стоянов ме покани в екипа си и с него гледахме в една посока по отношение на културния афиш на общината.

Силно се надявам новото общинско ръководство да покаже и развие своята гледна точка, защото за благоевградчани наистина е важно да се случват стойностни културни събития“, допълни тя.

С. Домозетска отбеляза още, че остава лоялна към екскмета Илко Стоянов и е изчакала влизане в сила на новата структура, за да има приемственост в работата на новото общинско ръководство. Тя призна, че на този етап няма предложение за нова работа. \struma.bg снимка:Труд

Добавени коментари

БНР публикува:
05 Януари 2024 | 20:00
Силвия се връща в Радио Благоевград, като директор.Тсм удариха дъното....
Войвода публикува:
05 Януари 2024 | 12:14
Браво,Силвия! Така се постъпва! Възможностите на Кимчев са ниво художествена самодейност,това се вижда и с просто око. За съжаление нивото му е.далеч от това на баща му. С извинение селски джаз!

Добавете Вашия коментар

TOP