Шефката на БЧК Йорданка Стойчева стана "Жена на годината на Благоевград" за 2019 г.

25 Март 2019 | 19:19
0 коментара
Култура

Директорът на Българския червен кръст в Благоевград /БЧК/ Йорданка Стойчева стана „Жена на годината на Благоевград” за 2019 година.

Тя бе избрана на специална церемония тази вечер измежду 10 претендентки за титлата, които бяха определени от специално жури на 18 март.

Номинирането за наградата “Жена на годината за Благоевград” става чрез една демократична процедура. Всеки гражданин на Благоевград може да предложи предпочитана от него кандидатура, като посочи името, професията и заслугите в полза на обществото на избраната от него жена.

Идеята на конкурса за „Жена на годината на Благоевград” се базира върху максимата да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро; жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо.

Тази година номинираните дами бяха:

Вили Костова – творец; Добринка Евтимова – доброволец в Православния център към Неврокопска Света митрополия; Йорданка Пармакова – преподавател; Йорданка Стойчева- директор на Българския червен кръст – Благоевград; Кирилка Симеонова – общественичка, творец; Любима Бучинска – журналист; Надежда Червенкова – дизайнер; Снежана Захариева – секретар на Македонски научен институт; д-р Снежана Хаджиева – специалист по кардиология; Тодора Кокарешкова – дългогодишна общественичка, активистка в туристическо дружество.

През изминалата 2018 година с приза „Жена на годината на Благоевград” бе отличена Мирела Кючукова.

Традиционният конкурс се организира ежегодно навръх  Благовещение от Женското благотворително дружество „Македония“, чиито председател е зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, а основен спонсор на „Жена на годината на Благоевград“ е зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев

Добавете Вашия коментар

TOP