Шампионът срещу носителя на Купата или два тима отпаднали от Европа

26 Юли 2015 | 10:09
0 коментара
Спорт
Шампионът срещу носителя на Купата или два тима отпаднали от Европа

източник: LAP.bg, архив

Шампионът на България Лудогорец излиза срещу носителя на Купата на България Черно море съвсем в началото на първенството. Въпреки това, още във втория кръг, разградският тим ще трябва да чисти името си след неубедителното представяне в Европа, както и поражението от Литекс. В същото време играчите на Никола Спасов все още „ближат рани“ след отпадането от Лига Европа.

Залогът за старши треньора Бруно Рибейро е много по-голям, тъй като се заговори дори за неговата смяна. Във Варна обаче Лудогорец играе много трудно, като доказателство за това е, че в последните си три гостувания шампионът не успя да победи.

„Чака ни тежък мач срещу един много добър отбор. Необходима ни е една победа, за да излезем от негативната серия“, заяви португалецът преди срещата.

Треньорският щаб няма проблеми с контузени и наказани футболисти, като всички ще бъдат на линия за битката в морската столица.

Черно море не успя да покаже най-доброто от себе си като гост на Пирин в първия кръг, но отборът на Никола Спасов все пак събра сили да спечели точка. Моряците искат да играят сериозна роля в шампионата и ще опитат да задълбочат кризата при „орлите“, въпреки че не са ги побеждавали вече в пет поредни мача.

В тима няма сериозно контузени от реванш с Динамо Минск от втория предварителен кръг на Лига Европа.

“Предстои ни труден мач срещу шампиона. Лудогорец отпадна от евротурнирите, но си остава отбор №1 у нас. Сгъстеният цикъл на мачовете и натрупаната умора със сигурност ще ме принудят да направя промени в състава”, сподели наставникът на Черно море Никола Спасов преди срещата.

Срещата стартира в 18.30 часа и ще се играе на „Тича“. Мача ще можете да проследите на живо по Diema sport, Дарик радио и Gong Play. Всичко най-интересно за двубоя ще можете да прочетете и в Gong.bg.

В неделния ден един срещу друг ще излязат още Локомотив Пловдив и Берое. „Смърфовете“ претърпяха крах на старта в А група след 0:3 от Славия. В следващия си мач срещу Берое, те ще опитат да зарадват феновете си и да се възползват от умората на съперника след визитата в Дания за европейски реванш с Брьндби. Старозагорци обаче загубиха само една от последните си четири визити на Лаута, така че ще пристигнат в Пловдив със самочувствие.

От разширения състав на „смърфовете“ отпаднаха контузеният Ванчо Траянов и Зоран Балдовалиев, чиято жълта карта още не е пристигнала от гръцката футболна федерация.

Срещата е от 21.00 часа и ще бъде предавана по Diema sport, Дарик радио и Gong Play. Двубоя ще можете да проследите и минута по минута в Gong.bg./Източник:Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP