„Севилският бръснар“ и „Бодигард“ на „Банско Опера Фест

08 Август 2023 | 11:14
0 коментара
Култура
Благоевград
Севилският бръснар  и  Бодигард  на  Банско Опера Фест

На 25 и 26 август културният форум „Банско Опера Фест“ ще събере на централния площад в Банско любителите на класическото изкуство. На 25 август (петък), гостите и жителите на града ще се насладят на комедийната опера „Севилският бръснар“, а на 26 август Държавна опера Варна ще представи мюзикъла „Бодигард“.

“Севилският бръснар” е истински реалистична музикална комедия. Героите са надарени с типични, извлечени от живота характери. Ярките театрални ситуации са естествени и правдиви.

Мюзикълът „Бодигард“ е сценична адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. Премиерата  му е през 2012 година в Лондон, след което е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента се играе в Англия и Германия. Навсякъде се представя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния език.

За българската продукция на „Бодигард“ са поканени суперзвездата ни Орлин Горанов в ролята на Франк Фармър, английската мюзикълна и филмова актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и младата певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон – сестрата на Рейчъл.

Добавете Вашия коментар

TOP