Сергията за мартеници удари 16 лева, Благоевград стигна София

09 Февруари 2023 | 11:21
0 коментара
Бизнес
Сергията за мартеници удари 16 лева, Благоевград стигна София

Благоевград стигна София – тази година цените на сергиите за продажба на мартеници са изравнени.

Община Благоевград приема заявления за открита площ за обособяване на обекти, на които ще се продават мартеници, цветя, както и сувенири за Свети Валентин, съобщи кореспондентът на „Телеграф“. Базарът се открива днес и ще продължи до 9.03.2023 г.

Образец

Заявлението по образец за ползване на открита площ трябва да бъде взето от деловодството на общината. Местата, определени за продажба на артикулите, се намират на ул. „Тодор Александров", пл. „България", ул. „Димитър Талев", пл. „Георги Измирлиев", жк „Еленово" и жк „Струмско". Таксата за едно място от 2,00 кв. м е 7,20 лева с ДДС на ден, като броят на местата по одобрена схема за продажба на мартеници и сувенири е 144.

В едноседмичен срок след подаване на заявлението търговецът трябва да заплати дължимата такса на касата на общината. В случай че срокът не се спази, заявените места се предоставят на други лица.

А иначе, за два квадрата площ в Югозапада ще се плащат 7,20 лева наем на ден. В София най-скъпо е в централните райони „Триадица“ и „Средец“, където се плаща 4,50, но за един квадрат. Обикновено търговците наемат два и повече, пише още „Телеграф“.

16 лв. наем на ден ще се плаща за сергия за продажба на мартеници, разположена в центъра на Перник. От общината обявиха цените и реда за подаване на заявления за традиционния базар, който ще се проведе от 20 февруари до 1 март.

Добавете Вашия коментар

TOP