Сензация! Стефан Апостолов изпревари водача Росен Желязков!

06 Април 2021 | 10:26
0 коментара
Политика

Битката за преференции в коалиция „ГЕРБ-СДС” в Благоевградска област приключи и лъсна новината,че Стефан Апостолов изпревари дори водача на листата Росен Желязков.

Кандидат-депутатът от Симитли получи рекордните 9507 гласа, а водачът Росен Желязков едва 2380 гласа. 100% от протоколите са обработени и резултатите са ясни и показват,че последният в листата изпревари по гласове първия.

На второ място по преференции се нарежда Александър Мацурев от Банско с 6515 гласа. Ясно е,че за него подкрепа идва не само от курортната община,но и от други общини. Трети е Георги Динев от Петрич, който има 5 075 преференции. Мацурев и Динев бяха депутати през изминалия мантат на парламента и осново ще заемат местата си зад банките.

Изненада е Стоян Стоев от Сандански, които се нарежда на четвърто място с 4 793 преференции и също влиза в следващия парламент.

Водачът на листата Росен Желязков е с 2380 преференции. Мандатите на ГЕРБ в Пиринско ще бъдат четири и това са сигурните депутати.

Бизнесменът Димитър Урдев от Благоевград също получи добър резултат,не му достигнаха обаче 382 гласа да мине  минеше 7% бариера  и щеше да се надява Желязков да отстъпи и да влезе депутат през София, където е водач.

TOP