Семейство от Благоевград: Превозвачите от „Струма 11“ ООД се изгавриха с нас, платихме 112 лв. за билети до Бургас и обратно, а пътувахме 500 км като чували на пода

03 Септември 2020 | 20:40
4 коментара
Общество

Унижение и силен стрес са преживели благоевградчаните Божидар Зехиров и Йорданка Латинова Солачка на прибиране от морска ваканция в Созопол. Двамата поискаха думата от в.„Струма“ да разкажат за неволите около пътуването си:

„Преди един месец си купихме билети за пътуване от Благоевград до Созопол и обратно от благоевградската фирма „Струма 11“ ООД. Платихме 112 лв. за отворени билети и при плащането на касата в Благоевград ни обясниха, че на връщане 2-3 дни по-рано трябва да ги заверим. Аз го направих 6 дни по-рано. На автогарата в Бургас завчера шофьорът на автобуса на „Струма 11“, още като видя билетите ни, реагира остро: „Какви са тези билети?! За мен те са нередовни!“. Казвам му:

„Защо ни обиждате, това са билетите, които от вашата фирма са ни продали преди месец в Благоевград“. Заплашихме, че ще извикаме журналисти, а той тръгна да затваря вратата, отказвайки да ни качи. На автогара Запад сме в Бургас, датата е 31 август, точно по обяд, в най-голямата жега в 12 часа. Шофьорът отсече, че автобусът е пълен и всички места, включително и нашите, предплатенти и запазени седмица по-рано, са продадени. След кратка разправия склони да ни качи, но ако седим на пода. „Как на пода?! Платили сме си местата. И двамата сме асматици и с още един куп придружаващи заболявания“, казвам му, а той вдига рамене: „Ако искате!“. Жена ми се разплака, нямахме избор и склонихме. 500 км от Бургас до София пътувахме седнали на пътеката между седалките в автобуса. Наглостта на шофьора обаче преля търпението ни с репликата: „Трябва да сте ми благодарни, че ви качих“. Няма извинение, няма съчувствие, нищо. На автогарата в Благоевград поисках на касата обезщетение за психическия и физическия тормоз, като сигнализирах за преживения кошмар. Бяхме изумени от реакцията на мъж, който вместо да се извини за гаврата, ни нападна, че сме нагли и трябвало да благодарим, а не да имаме претенции: „Ти сега що искаш, да ви върнем парите ли?! Добре, че ви е докарал шофьорът, не е трябвало да ви качва. Изчезвайте!“.

Още треперим и двамата от преживяното унижение, платихме 112 лв., а пътувахме като чували на пода! Жена ми плака през половината път, а дори извинение не получихме. Ако такова нещо се случи в друга държава, ще ги разпилеят от съдилища. За да не попаднат и други в нашата ситуация, сме решени да не оставим нещата така, затова  ще си търсим правата чрез Комисията за защита на потребителите“, заявиха Божидар Зехиров и Йорданка Латинова Солачка.

Репортер на „Струма“ се свърза със „Струма 11“ ООД, в което управители са Марио Богданов и Николай Петков. Оттам информираха, че са запознати със случая, и обясниха, че грешката е допусната от бизнес партньора им в Созопол, с когото работят за първа година на комисион. Той заверил с печат билетите на пътниците, но пропуснал да го отбележи в системата, която не допуска дублиране на места, така те отново били продадени. „Няма да избягаме от отговорност и ще поемем вината на бизнес партньора ни, като очакваме потърпевшите за разговор в офиса на дружеството в Благоевград”, декларираха управителите на „Струма” ООД.в.Струма/ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Добавени коментари

Пътник публикува:
04 Септември 2020 | 14:25
Нещо нормално за транспортните услуги на тази фирма. Разбити автобуси,зимата се мръзне, лятото пещ. Заплашват автобуси от преминаващи фирми и ние пласщаме на струма 11 за издевателства.
Пътник публикува:
04 Септември 2020 | 11:51
Те се подиграват не само с клиентите а с целият транспорт бранш!
Балон публикува:
04 Септември 2020 | 09:37
Тоя балон скоро ще гръмне, защото кредитите натежават а банките на никой не прощават
Бровкин публикува:
03 Септември 2020 | 21:54
толумбата кее оправи нещата хахахахаха там е кататстрофа след камбитов иде потоп или бъркам питам за един приятел

Добавете Вашия коментар

TOP