Село Марино поле е все по-близо до мечтаната църква

22 Април 2024 | 09:48
0 коментара
Общество
Благоевград
Село Марино поле е все по-близо до мечтаната църква

Основният камък за строежа на нова църква в петричкото село Марино поле бе поставен днес. Основният изкоп и първата копка бяха направени през януари тази година. Храмът ще носи името на свети пророк Илия.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим изпълни първата стъпка за изграждането на православния храм. Това стана в присъствието на десетки жители и гости на населеното място.

Имотът, върху който ще се строи, беше прехвърлен като дарение от Община Петрич на Неврокопска света митрополия. Става въпрос за два съседни терена с обща площ от 3026 квадратни метра. Бъдещият храм ще бъде вдигнат в центъра на село Марино поле. Основен дарител за построяването на църквата е Георги Динков.

„Жителите на Марино поле са много ентусиазирани. От десетилетия чакаме да построим нова църква. В момента имаме само гробищен храм. Хората са готови да даряват и средства, и да положат труд, за да сбъднем мечтата си“, твърди кметът на населеното място Кирил Цапаревски.

Открай време живеещите в Марино поле смятат, че свети Илия ги закриля и затова съборът на селото винаги е на Илинден. „Захващаме се с нещо добро, с едно богоугодно дело. И вярваме, че ще успеем с тази наша мисия – да се молим за здраве и благоденствие в нова църква в центъра на селото ни“, твърдят местните жители.

Добавете Вашия коментар

TOP