Източник: ЕПА/БГНЕС
 

Бивш бодигард е завел дело за сексуално посегателство срещу британския певец Елтън Джон. Искът е подаден в съд в Лос Анджелис.

Според съдебните документи, с които твърдят, че са се запознали от сайта TMZ.com, бившият охранител Джефри Уенингър обвинява Елтън Джон, че нееднократно е извършвал неприлични деяния спрямо него и е изричал непристойни думи, докато е бил негов служител през 2014 г.

В един от предполагаемите инциденти певецът е бръкнал в бельото на бодигарда в опит да го опипа, докато двамата са се намирали в автомобил.

Уенингър твърди, че работодателят му го е подканил "да извади половия си орган" и "да каже здравей на чичо Елтън".

В друг случай певецът е стискал зърната на гърдите на бодигарда, като деянието му отново е било придружено от непристойни думи.

Джефри Уенингър, който е напуснал службата си при Елтън Джон през септември 2014 г., твърди, че нееднократно се е опитвал словесно и физически да отклони сексуалните опити за сближаване на певеца.

Първоначално представители на Елтън Джон отговориха на молбите за коментар, а часове по-късно адвокатите му отрекоха той да е докосвал сексуално телоохранителя си.

Адвокатът на компанията на изпълнителя „Рокет Ентъртейнмънт Груп” Орин Шнайдер разпространи изявление, в което отрича твърденията на Венингер и твърди, че охранителят търси начин да изкара пари.

„Необоснованото съдебно обвинение е повдигнато от недоволен бивш служител по сигурността, който иска да получи незаслужено възнаграждение. Тези твърдения са неверни и противоречат на многобройни предишни изявления на същия тъжител. Ние няма да се предадем пред поредната злоупотреба със съдебната система”, гласи комюникето на Шнайдер.

В своя иск Венингер описва три различни инцидента през 2014 г., при които твърди, че е бил тормозен от изпълнителя на Rocket Man.

В един от случаите певецът извил зърната на Венингер и му казал: „Ти, прелестно парче такова”.

Бившият служител твърди, че се е опитал да отблъсне Елтън Джон физически и вербално, но без това да даде резултат.