Секс позата, която със сигурност води жените до оргазъм

10 Април 2024 | 09:19
0 коментара
Любопитно
България
Секс позата, която със сигурност води жените до оргазъм

Забавно ново изследване се стреми да разкрие най-добрата секс поза за жените, когато става въпрос за достигане на оргазъм. Проучването наистина има някои недостатъци, но учените откриха, че отговорът е старата мисионерска поза (при условие, че има възглавница, поставена под дупето на жената, така че тазът им да е леко повдигнат). 

Както се съобщава в списанието Sexologies, двама изследователи от частната гинекологична клиника New H Medical в Ню Йорк оцениха най-„успешната“ поза за постигане на оргазъм при жените, като разгледаха кръвния поток в клитора преди и след секс в пет пози. 

Така те откриха, че позата лице в лице (известна още като мисионерска) с възглавница под таза на жената е най-успешна за предизвикване на притока на кръв към клитора.

секс

 

„Позицията на колене създава най-малко количество директен контакт с клитора и води до незначително увеличение на кръвния поток в сравнение с позата лице в лице“, пишат авторите на изследването. 

Преди да направим прибързани заключения, има някои предупреждения, които трябва да вземете предвид, когато разглеждате тези резултати.

Първо, проучването включва само една хетеросексуална двойка, така че със сигурност няма гаранция, че резултатите са представителни за по-широката популация. 

Документът обяснява, че двойката е била „здрава двойка лекари, и двамата на 32 години“, които са „добре познати на изследователите“

Съществува и фактът, че проучването всъщност не разглежда дали е постигнат оргазъм, то просто оценява нивото на кръвния поток в клитора, което просто предполага сексуална възбуда. 

секс

 

Имайки предвид тези ограничения, подобни открития са били достигани преди в големи проучвания. Един документ от 2020 г. анкетира почти 20 000 хетеросексуални хора и ги пита за предпочитанията им към 13 сексуални пози.

Това също така показа, че хората са склонни да предпочитат пози лице в лице (мисионерската), когато търсят оргазъм, въпреки че това установи, че най-любимата от всички е позата лице в лице с жената отгоре. 

Източник: www.iflscience.com 

Добавете Вашия коментар

TOP