Секс на първа среща: Да или не?

11 Септември 2023 | 07:16
0 коментара
Любопитно
България
Секс на първа среща: Да или не?

Има много хора, които нямат проблем да правят секс на първата среща и дори го смятат за нещо съвсем нормално, защото приемат сексуалността си без табута и следват инстинктите и желанията си. 

Ако наистина харесвате човека, с когото сте на среща, няма лошо да предприемете тази стъпка, след като сте почувствали силно сексуално привличане. Ако смятате, че не сте един за друг за сериозни отношения, но има химия, направете го. В противен случай винаги ще съжалявате и ще мислите, че е трябвало да го направите. 

Източник: iStock/Getty Images

Друга причина да правите секс е, че искате да се насладите максимално на тази среща, защото не се притеснявате дали сте съвместими или не, нито дали това е партньорът, с когото ще споделите остатъка от живота си или не. Ясно ви е, че ви харесва, привлича ви и искате да живеете за момента.

Да разберете дали сте сексуално съвместими от самото начало е друга причина, която оправдава да правите секс на първата среща. По този начин се избягват неприятни изненади. Представете си, че имате връзка от известно време, преминавате крачка напред и тогава се оказва, че изобщо не сте съвместими в спалнята. Може да бъде много разочароващо.

Ако решите да правите секс на първа среща, винаги използвайте предпазни мерки, за да избегнете не само бременност, но и полово предавани болести или инфекции, защото все пак не познавате достатъчно добре партньора и не знаете интимното му минало.

Като цяло жените са по-малко склонни да правят секс на първата среща поради различни причини, въпреки че през последните години ситуацията се промени и в момента те също приемат своята сексуалност с много повече свобода.

Източник: iStock/Getty Images

Въпреки всичко всяка една дама трябва да бъде напълно наясно, че ако човекът, с когото излиза, е заинтересован от поддържането на сериозна и стабилна връзка с нея, то мнението му най-вероятно ще се промени, ако първата среща завърши със секс.

Мъжете са ловци и искат да се борят за плячката си. Ако я получат без никакви усилия, ще пируват една нощ и на другия ден ще тръгнат в търсене на следваща. Колкото по-трудно една жена допусне мъж до себе си интимно, толкова по-голяма стойност ще има в неговите очи и вероятността той да иска отношения с нея в бъдеще се увеличава.

Освен това, ако не правите секс на първата среща, можете да проверите дали човекът, с когото сте излезли, наистина се интересува от поддържане на връзка и не иска просто еднократен секс. Всъщност, ако просто е искал секс и не го е получил, е по-малък шансът да има втора среща.

Източник: iStock/Getty Images

Всички тези причини могат да бъдат взети предвид, когато взимате решение дали ще правите секс на първата среща. Важното е да изберете това, което наистина ви се иска.

С други думи, не трябва да се чувствате длъжни да имате сексуални отношения на първата среща, колкото и човекът, с когото сте излезли, да настоява и да насърчава това. 

Накратко, най-добре е да слушате тялото и ума си и да действате спрямо тях. Това е единственият начин да си гарантирате, че взимате правилно решение, за което няма да съжалявате. Не трябва да се оставяте да бъдете ръководени от чуждо мнение.

Още от автора:

Атипични сексуални практики: Кои са най-често срещаните парафилии

Мит или реалност: Сексът с чорапи носи повече оргазми?

Три предимства и два недостатъка на случайния секс​

Четири вида прегръдки и тяхното значение

Добър любовник е? Как да разберем още преди да стигнем до спалнята

Най-често срещаните сексуални фантазии

Секс всеки ден: Какви са ползите и вредите

Похот или любов: Как да ги различим?

Автор: Елизабет Астарджиева

Добавете Вашия коментар

TOP