Седмокласничка от Дупница се озова в болница навръх Нова година с алкохолно натравяне! 14-годишна избяга от родилното в Дупница

03 Януари 2023 | 10:45
0 коментара
Общество
Седмокласничка от Дупница се озова в болница навръх Нова година с алкохолно натравяне! 14-годишна избяга от родилното в Дупница

14-г. ученичка от Дупница се напи до припадък и навръх Нова година се озова в болница в Кюстендил.

Седмокласничка е била докарана с лек автомобил от нейни приятели в Спешен център – Дупница с алкохолно отравяне. Тийнейджърката била неадекватна и не можела да се държи на краката си, подпирана била от приятели, които я докарали в здравното заведение. Дежурните лекари веднага започнали реанимационни действия, включили я на система, дали й да пие разтворен медицински въглен, за да се съвземе. Медикаментите обаче не й подействали и се наложило седмокласничката да бъде транспортирана до кюстендилската болница.

В двете болница в Дупница няма клинична пътека за пациенти с отравяне.

Навръх Нова година 14-г. ромка, бременна в осмия месец, избяга от родилно отделение на общинската болница в Дупница няколко часа след като е приета.

На 1 януари обаче цяла тумба от кв. „Гиздова махала“ я връщат в болницата, след като състоянието й се влошило. Те обвинявали дежурния, че не се е погрижил за пациентката и е допуснал тя да избяга. Непълнолетната ромка е приета отново, но веднага е транспортирана за Майчин дом. Още докато пътува линейката от Дупница за София, в Майчин дом е свикан спешно екип, който веднага след пристигането е изродил бебето чрез  цезарово сечение. Майката и бебето са спасени, имало е опасност те да починат.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с ромския лидер на кв. „Гиздова махала“, строителния предприемач Калин Георгиев, с въпроса идват ли в квартала представители на институциите да разясняват на 13-14 г. момичета как да се предпазват от забременяване. Ето какво заяви той:

„От отдел „Закрила на детето” към Агенцията за социално подпомагане в Дупница от година и половина глобяват масово родители, които са допуснали непълнолетните им деца да водят брачен живот. Повече от 30 семейства са глобени. От „Закрила на детето“ има заведени много дела и срещу пълнолетни мъже, които са имали контакт с малолетни, и случаите като този намаляват”, заключи К. Георгиев. в.Струма.

Добавете Вашия коментар

TOP