Седмо СОУ в Благоевград домакин на осмото национално състезание „ Умна планета“

25 Март 2016 | 16:27
0 коментара
Общество
Седмо СОУ в Благоевград домакин на осмото национално състезание   Умна планета

Започна осмото национално състезание по информационни технологии „Smarter planet“ под домакинството на Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ Благоевгард и партньорството на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Община Благоевград и РИО Благоевград. За осма поредна година Благоевград приема умовете на по информационни технологии в 7 направления – Уеб Сайт, Компютърни презентации, Мултимедийни клипове 5-8 и 9-12 клас, Групов проект и  Интернет приложения. Тази година Седмо СОУ и Благоевград  приемат над 160 участника с 56 ръководители от 20 града в страната. Официален спонсор на състезанието е Община Благоевград, която ежегодно връчва и Наградата на Кмета.

Темата на годината „Умна планета“ е знакова за състезателите по информационни технологии, които чрез своите проекти ще покажат човешките възможности в технологичния свят.

Още в петъчния ден за ръководителите и състезателите домакините от Седмо СОУ са организирали интересни обучения на Мулти сензорните екрани с многоезичния софтуер „mozaBOOK“. Като специални обучители освен Желязка Милкова от училището –домакин,  са поканени учители от най-добрите гимназии в страната, работещи с „mozaBOOK“  - НПГПТО „М.В. Ломоносов“ – Боряна Далева – учител по биология и здравно образование, Борис Михайлов – учител по  История и цивилизация  от ОМГ – Пловдив, Дияна Йончева – учител по математика от СОУ „Иван Вазов“ –  гр. Плевен, Райка Томова – учител по Физика и астрономия в 7 СОУ„К.Шапкарев“, Гергана Иванова – учител по География и икономика в 7 СОУ – Благоевград.

От 18 часа днес е официалното откриване на състезанието в Драматичен театър „Никола Вапцаров“, а състезателния ден започва в 8.30 часа утре в специално подготвените зали на Седмо СОУ. Закриването и връчването на наградите е в Югозападния университет утре от 18.30 часа.

Националната комисия отново включва  академични  преподаватели от 4 университета в страната, които не само оценяват, а и обучават по време на защита на проектите. Първенците в категория 9-12 клас заслужено получават прием без изпит в Югозападния университет в Благоевград и Технически университет в София.

Добавете Вашия коментар

TOP