Седмица след първия учебен ден! Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19

23 Септември 2020 | 11:49
1 коментара
Общество

„Имаме сигнали за Математическата, Строителната и Икономическата гимназии в Благоевград за ученици и учители, които са инфектирани с COVID-19. Днес ще направим проверка на място за състоянието им и ще установим контактните лица“–заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград. По думите и при заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и да се премине на дистанционно обучение.

  През изминалата седмица има новоинфектирани с COVID-19 лекари и медицински сестри от областта – 2 медицински сестри и 2 санитарки от МБАЛ-Благоевград, 1 стоматолог от гр. Якоруда и 1 медицинска сестра от град Гоце Делчев.

  Д-р Мончева обобщи потвърдените случаи  с COVID-19 за изминалата седмица в Благоевградска област: 145 са носителите на вируса, от тях 23 са хоспитализирани в болнични заведения, 122 са под домашна карантина – лекуват се вкъщи, или са само вирусоносители. Изписани са 33, в интензивния сектор са 4, те са усложнена клинична картина.

  „Най-много са инфектираните в град Гоце Делчев. Там в момента в Инфекциозно отделение на болница „Иван Скендеров“ се лекуват 21 лица, във Вътрешно отделение – 10.

  В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград се лекуват 14 лица, във Вътрешно отделение са 8.  В МБАЛ „Пулс“ – 5. Има и много случаи, които са със съмнение за инфекцията, но към момента не са потвърдени.

  От потвърдените за днес 25 случая с COVID- за областта, преимуществено са в Благоевград и гр. Гоце Делчев“ – обобщи д-р Мончева./БНР/

Добавени коментари

Селянин публикува:
23 Септември 2020 | 12:30
Само"даскалите" се разболяха още на първата седмиц, искат да преминат на ИЗМАМАТА онлайн обучение. Бармани, сервитьори, магазинери, всички те работят с МНОООГО хора, от тях заразени малко, а калинките от образователната система още не почнали и се"разболели"... как става тая?

Добавете Вашия коментар

TOP