Седмица, посветена на Международния ден за борба със злоупотреба и нелегалния трафик на наркотични вещества се отбелязва в Благоевград

21 Юни 2022 | 12:13
0 коментара
Култура
Седмица, посветена на Международния ден за борба със злоупотреба и нелегалния трафик на наркотични вещества се отбелязва в Благоевград

Серия от събития ще се проведат в Благоевград по случай Международния ден за борба със злоупотреба и нелегалния трафик на наркотични вещества, който се отбелязва на 26 юни.

Събитията ще се проведат от 20 до 24 юни 2022 година.

Ето и програмата:

20 юни, 12:30 ч. – „Свободни и независими“
Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград

Среща с всички ученици от IX клас от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград по превенция на наркомании.

21 юни, 11:00 ч.
Форум „Тридесет години от убийството на Джовани Фалконе“
Зала „22 септември“ Благоевград

Отбелязване на годишнината от убийството на италианския магистрат Джовани Фалконе, убит от мафията на 23 май 1992 г. Почитане на личността, в чиято памет от 2009 г. Община Благоевград и Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия провеждат конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. Конкурсът е за магистрати и полицаи и цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си.
Целта е да бъдат наложени съвременни личности, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите.

22 юни, 11:00 ч.
Отворено заседание на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград
Зала „22 септември“ Благоевград

Отворено заседание на Общинския съвет по наркотични вещества, на което ще има възможност да присъстват и гости, които могат да вземат отношение по представените въпроси, свързани с проблемите на превенцията и употребата с наркотични вещества.
Акцент на заседанието ще бъде отдаване почит на ирландската журналистка Вероника Герин, убита на 26 юни 1996 г.
От 2007 г. Община Благоевград, Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, със съдействието на Посолството на Ирландия, организира конкурс за журналисти в памет на Вероника Герин „Сърце и слово срещу наркотиците“. Конкурсът цели популяризиране работата на журналистите, които системно и адекватно, с изразена гражданска полиция, отразяват проблемите, свързани с наркотиците и налагането им като примери за подражание.

23 юни, 12:10 ч. – „Свободни и независими“
Средно училище с изучаване на чужди езици
„Свети Климент Охридски“ Благоевград
Среща с ученици по превенция на наркомании от СУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, IX и X клас.

24 юни, 8:30 – 17:30 ч.
Ден на отворени врати на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград
Зала № 5 Община Благоевград

Екипът на ОбСНВ ще посреща ученици, родители, учители, граждани, семейства в зала № 5 на Община Благоевград, за да поговорят за вредите от употребата на психоактивни вещества.

Излъчване на филми: – „Началото е край“, „Неупиваема чаша“,
,,Свободата да бъда“, „Стожери на вечността“.

Представяне на презентации по превенция на наркоманиите.
Предоставяне на брошури по превенция на наркомании, изработени от Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград.

Среща с киберексперта Явор Колев на тема „Пази детето в интернет“ с ученици от Пето СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP