Седем автори в изложбата „Стаички“ преплитат в артистична симбиоза възрожденска и модернистична стилистика

13 Април 2023 | 11:45
0 коментара
Култура
Благоевград
Седем автори в изложбата  Стаички  преплитат в артистична симбиоза възрожденска и модернистична стилистика

Артистичният проект „Стаички – Различно пространство“ бе открит в двора на къщата музей на Георги Измирлиев –  Макенодчето в кв. „Вароша“ в Благоевград.

Изложбата е експонирана в три от къщите в старинния квартал, като идеята е малките по формат модернистични произведения да се впишат органично в интериора на къщите в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Камерните самостоятелни изложби представят творческите идеи на художниците Алина Папазова, Ангелика Радева, Антоанета Куик, Антония Колева-Нитра, Велизар Димчев, Калоян Илиев – Кокимото, Никола Цветанов.

Те са част от културната програма на Градската художествена галерия – Благоевград и се организират за седми път.

Събитието бе открито от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград, Иван Милушев, директор на Градската художествена галерия и от художника Сашо Стоицов, който е куратор на проекта.

„Смисълът на това събитие е, че произведенията, които се изработват за „Стаички“ стават част от фонда на Градската художествена галерия. Тук е моментът да споделя, че в България няма друга такава Община, която да финансира точно такъв тип идеи. Това ни обнадеждава, че един ден Благоевград може да има свой Музей на модерното изкуство“, каза при откриването Иван Милушев.

Изложбата „Стаички“ ще остане отворена до 26 април.

Добавете Вашия коментар

TOP