СДС Банско застана зад кметът Георги Икономов

10 Юли 2015 | 12:42
5 коментара
Политика
СДС Банско застана зад кметът Георги Икономов

Ръководството на СДС Банско излезе със специална декларация, в която изразява подкрепата си за настоящия кмет Георги Икономов на предстоящите местни избори през есента. От структурата се разграничиха от обявения по-рано за кандидат на Реформаторския блок - Лазар Захов.

Ето пълният текст на декларацията (без редакторска намеса):

 

На вниманието на гражданите

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ НА СДС ОБЩИНА БАНСКО

 

Уважаеми съграждани,

Месеци преди изборите, ние членовете на СДС Банско като представители на най-старата класическа десница в нашата община излизаме пред Вас с настоящата декларация.

Държим да се знае, че нашата политическа воля е основана на общи демократични идеи и ценности на публичност и постоянен обществен дебат, както и реално участие на гражданите в местното самоуправление.

Легитимното ръководство на СДС Банско ще работи за принципност, прозрачност и съгласуваност във всички свои политически действия, единствено и само в интерес на своите съграждани.

По този повод обявяваме, че всякакво присвояване на десните идеи и ценности от група хора, самообявили се за представители на демократично мислещите граждани, е грубо погазване на всякакви принципи и правила.

Само преди дни в публичното пространство бе представена кандидатура за кмет на Банско на г-н Лазар Захов от името на Реформаторския блок, какъвто в Банско НЯМА! Широко известен е фактът, че тази политическа коалиция бе регистрирана САМО на национално ниво за миналите парламентарни избори. В основата на тази коалиция бе СДС, символът на промяната. Сега тази кандидатура бе издигната БЕЗ участието на СДС, както на местно така и на национално ниво, в нарушение на всички демократични процедури. Като се има предвид, че намерение за подобно действие не беше изразено и на предварителната среща с г-н Миланов – депутат от СДС и зам. секретар в националното ръководство, СЧИТАМЕ ТАЗИ КАНДИДАТУРА ЗА НЕЛЕГИТИМНА!

Водени от дълбокото убеждение, че личността, която можем да подкрепим на предстоящите избори трябва да отговаря на редица условия, обявяваме нашето решение пред Вас избирателите:

Ние заставаме зад кандидатурата на настоящия кмет Георги Икономов, който олицетворява вижданията ни за динамично и ефективно управляние на общината.

 

Мотивите за това наше решение са:

 

- Видимата промяна на Общината към по-добро;

 

- Прозрачност в управлението;

 

- Стартирането на мащабни проекти, с които да се занулят щетите от хаотичното презастрояване, като един от най-важните е "Нов Общ устройствен план на община Банско", който заменя остарелия от 1990 г. и създава условия за модерна градска среда и нови инвестиции на бизнеса;

 

Ние подкрепяме новия модел на управление, който решава проблемите в дълбочина и е чужд на "работата на парче" (порочна практика в предходните управления, от която всички ние сме засегнати).

Излишно е да напомняме произхода на Георги Икономов, потомък на известен възрожденски род и син на родители засегнати от т. нар "мероприятия на народната власт".

Нашето категорично решение е да се явим на изборите със самостоятелна листа, в която ще намерят място достойни хора.

Считаме, че позицията ни е почтена и принципна и тя ще намери подкрепа от всеки един от Вас, искрено загрижен за доброто бъдеще на нашата община.

Добавени коментари

ПЪТ публикува:
11 Юли 2015 | 15:47
РБ-Банско ,съществува от 25.04.2015г структориран от две партии/ДСБ и ДБГ/.Това,че СДС-Банско се появи по незнайни причини в политическият живот на общината и подкрепи ГЕРБ не значи ,че е в РБ.От 10.07.2015г. прието е решение на НИС на СДС да се включи в общата национална регистрация на РБ.Сега питам тези така наречени седесари/Ръхов,Донева,Баряков,Лечов и др/,при кого ще отидат и какви листи ще правят.
Стар седесар публикува:
10 Юли 2015 | 22:08
ГЕРБ си направи "автентично СДС".Сега освен Жени ГЕРБ,Старейшини ГЕРБ,Цигани ГЕРБ,и пр.,ще има и СДС ГЕРБ!Браво на автентичния комунист и царедворец Дедо Пене!След 25 год. се осъзна и стана герберски седесар!
Недялков публикува:
10 Юли 2015 | 17:36
СДС Банско винаги се е явявало на избори самостоятелно и е печелило доверие. През всичките години до 2011 е участвало в управлението на общината. СДС винаги си е имало структури. Заместник председателите никога не са напускали партията си. Легитимния печат си е у тях. Как така изведнъж се появи Дядо Пене и дъщеря му с нова сртруктура на СДС ? И подкрепиха Икономов. Пълна пародия.
Шеф Манчев публикува:
10 Юли 2015 | 16:42
Новото СДС Банско забърква някакви "Ужаси в кухнята". Като сте толкова автентично десни и принципни, защо не обявите наяве "ЛЕГИТИМНОТО" си ръководство. Банскалии няма да видят в манджата нито един автентично десен човек. Ако си мислите, че днешното СДС в България е олицетворение на истинското синьо, то тогава сте прекалили с луковата глава на Божидар. Този път ужаса в кухнята е пълен, това, което ще получите от гражданите е едно голямо издрайфване по гнусните ви муцуни. Стига им на хората да знаят, че подкрепяте Икономов - репресираният, честен, с чисто съдебно минало отличник на ГЕРБ. Не подценявайте избирателите - може да жиевят в провинцията, но далеч не са толкова наивни и дезинформирани, колкото си мислите.
Гражданин публикува:
10 Юли 2015 | 16:36
КАКЪВТО КМЕТЪТ--ТАКОВА И СДС!А И БСП!

Добавете Вашия коментар

TOP