Сдруженията на заведенията в България настояват за премахването на зелените сертификати за 40 дни, както в МС

17 Декември 2021 | 14:10
1 коментара
Бизнес
Сдруженията на заведенията в България настояват за премахването на зелените сертификати за 40 дни, както в МС

Сдружението на заведеният и Българската асоциация на заведенията у нас с гневен пост във "Фейсбук" относно въвеждането на зелен сертификат в Министерски съвет. Вчера новият премиер Кирил Петков прие да се въведе зелен сертификат в министерствата, но с отложен старт от 40 дни и така зеления сертификат се отлага. От БАЗ и СЗБ припомнят, че още на 14 декември Кирил Петков обеща да има сертификат в министерски съвет.  "Вчера обаче говорителят на Министерски съвет заяви, че подписаната от министър-председателя заповед влиза в сила с отложен старт от 40 дни! Тоест, в края на януари! Че тя пандемията ще свърши, а бизнесът ще умре докато си свършите работата… С това темпо ли ще Продължаваме Промяната? Продължаваме Промяната, ама друг път! С отложен старт", казват от Асоциацията на заведенията. 

"Щом 40 дни „зелен сертификат“ няма да важи за МС, е абсолютно задължително да премахнете зеления сертификат за всички в следващите 40 дни! А при въвеждане на нови мерки за петата вълна, „зеленият сертификат“ за бизнеса (ако има такъв) да бъде въведен минимум 40 дни, след като бъде въведен за цялата държавна администрация! Ние дадохме кредит на доверие, изразихме готовност да съдействаме според възможностите си, а насреща виждаме само как продължава имитацията на "мерки", демагогията и дискриминацията, с които ние се борим вече две години", завършват от БАЗ и СЗБ. 

Добавени коментари

Анти-ковидфашизъм публикува:
18 Декември 2021 | 13:26
Ми време е да става война за тези сертификати.В цяла европа има огромни протести ТУК КОГА?НЕ НА ШИЗОФРЕНИЦИТЕ ОТ ЕВРОБАРДАКА

Добавете Вашия коментар

TOP