Сбъдната мечта! Четирима благоевградчани гледаха 3 дни Гришо на турнир в Дубай

28 Декември 2022 | 09:03
0 коментара
Общество
Сбъдната мечта! Четирима благоевградчани гледаха 3 дни Гришо на турнир в Дубай

Четирима запалени по тениса благоевградчани си подариха удоволствието да гледат на живо световен тенис в Дубай и затварят 2022 г. със сбъдната дългогодишна мечта.

„Този турнир в Дубай го открихме случайно“, разказа собственикът на музикален магазин в Благоевград Васил Янакиев-Форте, който преди години бе първа мандолина в оркестър „Пирински звуци“ към читалище „Н. Вапцаров“. Заедно с баща си  Борис Янакиев, дългогодишен хорист в хор „Ален мак“, треньора по тенис и собственик на тенис клуб Мони Стаменов, бизнесмена Павел Ангелов, чиято втора страст е тромпетът, и още един приятел от София си организирали 5-дневна ваканция в столицата на Обединените арабски емирства с основен акцент големия тенис. Ангажирали си хотел и си купили билети за първите 3 дни от турнира, а цената на човек на ден, при това на добро място, била съвсем приемлива – 95 долара.

„Турнирът е 5 дни и приключва на 24 декември, но ние бързахме да се приберем при семействата за Бъдни вечер и Коледа“, разказа Васил Янакиев-Форте.

Престоят им съвпаднал и с финала на Световното първенство по футбол, който компанията не пропуснала и гледали заедно в заведение.

За логистиката по време на престоя и извън тенис емоциите петимата нашенци изцяло разчитали на приятел и кумашин на Васко Форте, който живее в Дубай. В ролята на екскурзовод, с колата си той ги развеждал по всички забележителности, показал им интересните места и ресторанти и спомогнал изживяването им да е паметно за цял живот. Върхът на емоционалната наслада за петимата страстни тенисисти безспорно бил тенис турнирът с участието на Григор Димитров.

„Успяхме да гледаме всички тенисисти от световния елит – Новак Джокович, Александър Зверев, Доминик Тийм, Ник Кириос, там беше и световноизвестният треньор Патрик Муратоглу, тренирал редица големи звезди, сред които най-успешната сред жените – Серина Уилямс. От дамите на корта гледахме Арина Сабаленка, Паула Бадоса… Гришо игра и трите дни, не го бяхме гледали на живо и това бе сбъдната мечта. Той бе много отворен към всички, на излизане от корта имаше място, където го чакаха фенове за автографи. Използвах случая да го поздравя и да се снимаме с него“, още е зареден с емоцията на изживяното Васко Форте. 

В турнира на ден се играли по три мача, а на финала в същата зала ставали фантастични партита.

„В края имаше огромна сцена със звук и осветление, първият концерт бе на нидерландския DJ Тиесто, направи страхотно парти, а на закриването ще е Армин ван Бюрен, но ние не успяхме да го видим“, отбеляза меломанът тенисист, който от вчера е у дома.

В. Янакиев-Форте се ръкува с Гришо в Дубай

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP