Сашка Васева направи луд фурор на „Пирин Фолк“

31 Август 2022 | 13:50
0 коментара
Култура
Сашка Васева направи луд фурор на  Пирин Фолк

Най-голямата изненада за вечерта на откриването на 30-ото издание на „Пирин Фолк“ бе символичното завръщане на Сашка Васева на сцената, откъдето преди близо три десетилетия стартира кариерата й като певица.

С изпълнението на авторската си песен „Зелените очи“, която представя за пръв път на фестивала през 1997 г., Сашка предизвика истински фурор в Летния театър. А публиката стана на крака, за да я аплодира дълго.

Емоционален, пълен с изненади и запомнящ се старт на юбилейно издание на фестивала „Пирин Фолк“ 2022!

По традиция, наложила се през последните 6 години, началото в петък вечер бе дадено с провеждането на конкурса за изпълнителско изкуство за деца – „Детски Пирин Фолк“.

Точно в 20:45 часа на сцената в Летния театър на Сандански прозвуча химнът на фестивала – „Добре дошли в Сандански, приятели“. Любимите на поколения българи водещи Николай Николов и Даниела Колева приветстваха почитателите на македонската песен с топли думи и широки усмивки, а публиката притихна в нетърпеливо очакване на представянето на младите участници.

Претендентите за престижните отличия тази година бяха 15 като сред тях имаше и два дуета. Най-добре представилите се си тръгнаха с награди.

Компетентното жури в състав: Надежда Захариева, Димитър Динев, Атанас Стоянов, Севдалина Спасова, д-р Генчо Генчев и проф д.н. Венцислав Димов /председател/ истински се затрудни в избора си, тъй като талантливите изпълнители показаха отлични вокални качества и сценично поведение.

Гост-изпълнителите на вечерта Сашка Васева, Лия, Васко Лазаров и Невена Цонева превърнаха конкурсната вечер в празник.

По повод юбилейното издание на фестивала организаторите поднесоха и друга изненада – 30 емблематични за историята на Пирин Фолк личности получават „Грамота за специален принос и подкрепа към утвърждаване и популяризиране на Международен фестивал “Пирин Фолк” Сандански 2022“.

Сред тях са Никола Ваклинов, Димитър Динев, Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Сашко Митковски и много други. С почетни грамоти се удостояват и легендите на фестивала – Валентин Пензов, Емил Ристосков, Влади Вълчев, Никола Дамянов, Евтим Евтимов, Тончо Русев и други. Пълният списък на личностите, отличени със специалните грамоти, е достъпен на сайта на fenfolk.tv, както и в официалната уеб страница на фестивала.

За празничното настроение и визуалните ефекти на сцената на „Детски Пирин Фолк“ допринесоха и красивите хореографии към музикалните изпълнения, за които се погрижика танцьорите от ТС „Празник“, ансамбъл „Македонци“, ТС при АНПТ „Н. Вапцаров“, ТС „Звездица“ и ТФ „Хоуп“.

Добавете Вашия коментар

TOP