Сарафов: Името на Иван Гешев излиза "пред скоби" и в двата кръга - на Петьо Еврото и на Нотариуса

10 Февруари 2024 | 09:38
0 коментара
Политика
България
Сарафов: Името на Иван Гешев излиза пред скоби и в двата кръга - на Петьо Еврото и на Нотариуса

Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга. Името му излиза като информация. Това отговори изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов на въпрос на БТА за това как толкова години дейността на кръговете около Петьо Петров и Мартин Божанов е останала скрита за прокуратурата и полицията.

 

Сарафов коментира темата по време на брифинг пред журналисти, след като заедно с екип от прокурори влязоха в Софийската районна прокуратура, където ще се извърши ревизия на дела. 

 

От прокуратурата съобщиха, че ще се проверяват дела, които са прекратявани, по които наказателното производство е спирано и които все още стоят нерешени. Проверката трябва да приключи до края на месеца, а констатациите по нея ще излязат малко по-късно.

 

Борислав Сарафов каза още, че ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие", като такива имена, по думите му, излизат във всеки един ден. Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.

 

"Твърдя, че има много достойни магистрати, но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост и човешки съдби", заяви главният прокурор.

Добавете Вашия коментар

TOP