Санират жилищни сгради в Гоце Делчев

10 Декември 2021 | 15:52
0 коментара
Бизнес
Санират жилищни сгради в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев даде символичен старт на проекта „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради”, финансиран с договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

С церемонията „първа копка“ символично започна изпълнението на строителството на двата обекта – многофамилни жилищни сгради на ул. „Гоце Делчев“ и на ул.“Дунав“. Проектът е на обща стойност 758 556 лева, от които европейско финансиране – 630 747 лв., национално финансиране – 111 308 лева, собственият принос на община Гоце Делчев е в размер на 16 500 лева.

Главната цел на проекта е обновяване на жилищната инфраструктура в Гоце Делчев за осигуряване на по-добри условия на живот за живущите в многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

От въведените мерки за енергийна ефективност ще бъдат засегнати общо 60 домакинства – по 30 в двата обекта. На събитието присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, изпълнителите на дейности по проекта, както и представители на сдруженията на собствениците на двете многофамилни жилищни сгради.

Добавете Вашия коментар

TOP