Санданското село Поленица с нова придобивка - футболен стадион

09 Март 2018 | 10:37
0 коментара
Бизнес

Санданското село Поленица ще има нов и модерен футболен стадион.

Населението в селището непрекъснато расте, тук вече живеят около 2000 души. Много от тях са млади хора, които обаче няма къде да тренират футбол. Местният футболен отбор „Еделвайс” е принуден да играе мачовете си от „Б”-областната група на тренировъчното игрище в Сандански, тъй като стария терен преди време го взели собствениците на земята, върху която бил направен.

„Амбицията ни е да построим стадион с дренажна система, да отговаря на всички изисквания. Не само ние ще си ограем мачовете на него. Тук ще идват големи отбори като ЦСКА и „Левски” на подготовка през зимата и ще печелим от наема на спортното съоръжение”, заяви кметът на Поленица – Гаврил Цветанов.

В момента цялата документация на проекта за футболното игрище е в РИОСВ, чака се одобрението на институцията за реализирането му. Предвижда се теренът да е с размери 110 на 60 метра, цялата площ на базата е 10 декара. Ще се построи и модерна сграда със съблекални, тоалетни, съдийска стая, с помещения за персонала, който ще поддържа обекта. Ще има и 110 седящи места за зрителите на футболните срещи.

„Най-важно е, че ще има къде да тренират децата, които сега не тренират организирано заради липса на база. Ще назначим треньор, който да ги тренира. Има огромен интерес към футбола от страна на децата, за тях най-вече правим този стадион”, каза кметът Цветанов.

За осъществяването на проекта ще са необходими над 100 000 лева, допълни управникът.

Добавете Вашия коментар

TOP