Санданският депутат Ал. Манолев напусна парламента

05 Май 2017 | 13:00
0 коментара
Политика

Народното събрание прекрати правомощията на шестима народни представители от ПГ на ГЕРБ. Точката влезе в дневния ред на депутатите като допълнителна и предвижда прекратяване на правомощията на депутатите от ПГ на ГЕРБ Алекандър Манолев, Жечо Станков, Стоян Пасев, Недялко Славов, Румяна Бъчварова и Станислав Дечев. Оставките им са постъпили в деловодството на Народното събрание вчера.
Единствените, които се изказаха от парламентарната трибуна бяха Стоян Пасев и Недялко Славов. Пасев благодари на всички, с които е работил и заяви, че му е за първи път да е народен представител и именно затова се изказва. Недялко Славов каза: „Преди да прекратите и моите правомощия, и аз искам да се обърна към всички вас. Нека всеки ден от нашата работа да си спомняме клетвата, която положихме и надписа на сградата на Народното събрание, че съединението прави силата“.
В процедура депутатът от „БСП за България“ и секретар на парламентарната група Кристиан Вигенин поиска да бъдат информирани колко такива решения ще бъдат взети, защото „по груби изчисления ГЕРБ вече е изгубил мнозинството си“. От своя страна председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че колкото до парламентарното мнозинство, след гласуването ще се види, че ГЕРБ не го е изгубил.

Добавете Вашия коментар

TOP