Сандански в шок от ареста на кмета Атанас Стоянов

15 Ноември 2021 | 13:31
1 коментара
Общество
Сандански в шок от ареста на кмета Атанас Стоянов

Сандански в шок от ареста на кмета Атанас Стоянов.

Случаят шокира меко казано жителите в курортната община, а мълвата за ареста ме е сред най - коментираните и обсъждана от хората.

Носят се какви ли не слухове около купуването на вота в Сандански. Някои твърдят, че преди време в известно заведение кандидат-депутат от ГЕРБ, заедно с криминалнопроявени лица са извикали на среща кмета Стоянов и там е станала договорката за купуване в полза на този кандидат и оттогава участниците в тази среща са били обект на сериозно наблюдение от службите.

Това е първата подобна акция и първият кмет в Пиринско, залавян по подобен начин.

Според част от санданчани кметът е жертва на добре скалъпена постановка, други твърдят че не изключват да участва в купуването на гласове.

Както още снощи Pirinsko.com първи инфоримра, кметът Атанас Стоянов бе задържан за 24 часа, след като  попадна в полицейски капан в село Ново Делчево.

С полицейско задържане е и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, с когото кметът Стоянов се е виждал минути, преди да бъде спрян за проверка. Има задържано още едно лице В. К. от Склаве, който е приятел на кмета Стоянов.

Кой е Юда? Николай Шаламандов ли е "натопил" кмета Атанас Стоянов?

Патриотите в Сандански наричат Юда председателя на войводите и ОбС Николай Шаламандов.

Според източник на Pirinsko.com, след сигнал за купуване на гласове преди една седмица в дома на Николай Шаламандов полицията е намерила сумата от 80 000 лева, за която той казал, че е на съпругата му. Възможно ли е да е направил сделка с полицията Шаламандов, за да "натопи" кмета Стоянов, за когото той казал, че са от година време във влошено отношение. Още повече, Николай Шаламандов има основна роля в комуникацията на партията на Каракачанов с кметовете на селата в община Сандански, за които от години се говори в публичното пространство, че са основни донори на гласове за ВМРО в Пиринско. Парите за незаконната дейност тръгнали от Симитли по-поръчка на кандидат за депутат от Банско.

Припомняме, че вчера полицията арестува кмета на Сандански и кмета на село Склаве Павел Пъхнев, след сигнал за купуване на гласове. Около 19:30 часа на 14.11.2021 г. в района на ул. „Георги Кирков“ в с. Ново Делчево, общ. Сандански, от служители на сектор „ПКП“ и РУ-Сандански при ОДМВР-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“ с 50-годишен водач от гр. Сандански.

В автомобила е намерен хартиен плик, съдържащ листове със списъци с имена на лица, населени места и цифри, както и сумата от 2 240 лева. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

В клетката, заедно с кмета Стоянов е и Величко Кременлиев -Личо от Склаве, който е един от най- доверените му хора, информират още наши източници.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава, съобщиха от пресцентъра на ОДнаМВР-Благоевград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Какъв шок бе,какви товече от 5лева? публикува:
15 Ноември 2021 | 22:22
Нима санданчани не познават какъв играч е Насо-мравката! Колко години беше общински председател,депутат,сега и кмет...Мошеник и в червата!

Добавете Вашия коментар

TOP