Сандански се преклони пред Апостола на свободата Васил Левски

19 Февруари 2024 | 20:27
1 коментара
Общество
България
Сандански се преклони пред Апостола на свободата Васил Левски
Сандански се преклони пред Апостола на свободата. Възпоменателна церемония по повод 151 години от гибелта на Васил Левски се състоя пред паметника на великия българин в централната част на града.

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от кмета на община Сандански Атанас Стоянов и председателя на Общинския съвет Георги Батев, представители на политическите партии, институции и признателни граждани. 

По повод годишнината, кметът Атанас Стоянов благодари на всички, които пазят паметта и поднесоха своята почит към Васил Левски. Той поздрави Общински духов оркестър „Емил Кирянов“, Фолклорна формация „Славеи“, децата от Детските градини „Дора Габе“ и „Радост“ и прекрасните водещи - Димитрина Джиголова, Андон Недялков и Андрей Терзиев.

С "ЛЪВСКИ СКОК" ДЕЦАТА НА САНДАНСКИ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

Вълнуващо, емоционално и запомнящо беше днешното състезание, организирано от община Сандански, с подкрепата на Сдружение „Пирински орли“, Спортно училище и клуб по лека атлетика и ТПК "Св. Никола"!

"Лъвският скок" на учениците бе посветен на делото и завета на Апостола на свободата. Децата показаха, че са носители на повелите на Левски и с много ентусиазъм и спортен хъс се включиха в надпреварата.

Всички деца се представиха отлично, а специални награди спечелиха:
При момичетата първа бе Дарина Чакърова - III ОУ "Христо Ботев", втора - Елена Делчева от I ОУ "Св. Климент Охридски", трета - Каролина Щърбева от II ОУ "Христо Смирненски".

При момчетата първи стана Иван Райчев - III ОУ "Христо Ботев", втори - Филип Димитров от II ОУ "Христо Смирненски", трети - Всеволод Евтимов - II ОУ "Христо Смирненски

 
Сандански се преклони пред Апостола на свободата Васил Левски

Добавени коментари

ХО-ХО публикува:
19 Февруари 2024 | 20:54
А ТЕЗИ , ИЗПЪЧИЛИТЕ СЕ НА ПЪРВИТЕ ДВЕ СНИМКИ , ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВЯТ ЛЪВСКИ СКОК ДО КОРИТОТО НА РЕКА ''БИСТРИЦА'', ОТТАМ В СТРУМА И ОРФАНСКИ ЗАЛИВ.. ТАКА ГРАДЪТ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВОТО НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА , АЛЧНОСТТА , ЛИЦЕМЕРИЕТО , ФАЛША И ЗАДКУЛИСИЕТО .

Добавете Вашия коментар

TOP