Сандански посрещна кампанията за любителите на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си"

27 Февруари 2024 | 07:28
0 коментара
Спорт
Благоевград
Сандански посрещна кампанията за любителите на художествената гимнастика - Предизвикай себе си

Олимпийските шампионки по художествената гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова и Лаура Траатс станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на една година.

През цялата олимпийска 2024-а "златните момичета" на българската художествена гимнастика ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света. Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Поредицата от мастър класове продължи през уикенда, а Симона Дянкова и Лаура Траатс бяха в Сандански. Близо 100 деца от 4 клуба взеха участие в класа от поредицата на "Предизвикай себе си" в България. Домакин на българските грации беше спортен клуб по художествена гимнастика Вихрен (Сандански).

Изключително топло бяха посрещнати златните медалистки от Олимпийските игри в Токио. Бъдещите "звезди" на българската художествена гимнастика се опитаха да добият олимпийски опит за ден. Програмата на Дянкова и Траатс включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен. Всички деца бяха подготвили цветя и мили подаръци за своите идоли. Всички се разделиха с пожелания за успех и обещание за още срещи.

Проектът е на Българската федерация по художествена гимнастика и е ко-финансиран от Европейския съюз и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA).БТА

Добавете Вашия коментар

TOP