Сандански отбеляза 24 май!

24 Май 2022 | 14:16
0 коментара
Култура
Сандански отбеляза 24 май!

24 май е! Ден, свещен! Обединяващ

Ден, с поглед към хилядолетната ни история, когато писмеността, знанието и духовността са били истински стожер на българската идентичност.

С тържественост, община Сандански отбеляза един от най-хубавите български празници. Празничният ден започна с шествие на ученици, учители и директори от всички учебно – възпитателни заведения от община Сандански, водено от Общински духов оркестър и Мажоретен състав.

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, минути преди да награди всички заслужили учители и културни дейци, поздрави просветителите и съвременните будители на знание и наука, култура и духовност. Архиерейски наместник иконом Георги Танчев също поздрави и благослови всички съвременни просветители, ученици и пазители на българската култура.

За отлични постижения и успехи на международни, национални и областни състезания, кметът Атанас Стоянов награди и учениците от всички училища в Община Сандански. За успехите на учениците и за принос в образователното дело бяха наградени и заслужили учители в училищата и детските градина на Община Сандански.

В празничната програма участие взеха Мажоретен състав към ДГ „Радост“, Николета от ДГ „Първи юни“, ТФ „Хоуп“, ВГ „Звънче“, СБТИ „Феерия“ и ТС „Празник“.

Добавете Вашия коментар

TOP