Сандански бизнесмен строи фабрика за преработка на орехи във Виногради

28 Февруари 2018 | 17:29
0 коментара
Бизнес

Собственикът на хотел „Шатрата“ в Сандански Емил Златков, който е и член на УС на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите, вдига единствената в района фабрика за преработка на орехи.

В нова сграда в санданското с. Виногради със застроена площ от 700 кв.м той смята да обособи помещение за сушене на ядките, обработката им с орехотрошачка, пакетиране и складиране.

Планирал е и малък офис, от който ще се контролира процесът. Самото сушене на орехите, което ще е най-времеемко, ще се осъществява в електрически сушилни и на платнища.

Вчера бе крайният срок, в който Златков трябва да прецизира пред РИОСВ – Благоевград инвестиционното си намерение за бъдещото производство, защото се оказа, че той подал доста фриволни първоначални данни за имота, където смята да строи, а и екоинспекцията няма доказателства, че си е платил таксата от 280 лв., събирана от МОСВ при заявяване на такъв род намерения.

Преди няколко седмици в РИОСВ изтече без движение 5-годишният срок, в който бизнесменът трябваше да стартира друга своя идея – да прави орехов масив върху площ от 13 дка в санданското с. Спатово. Вместо него Златков реши да вдигне хотел с 20 легла в местността Клюнко в Спатово, като проектът включва и открит басейн с минерална вода.

Ем. Златков има 3 фирми, в едната от които – „Райчо и Емил“ ООД, е съдружник 50 на 50 с благоевградчанина Райо Димитров-Чората./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP