Санданчанка, гневна: Отидох с подут и гноясал пръст на крака в спешното, но др. А. Янева, без дори да ме прегледа, ми каза: Отивай при личния си лекар!

19 Март 2023 | 18:49
1 коментара
Общество
Благоевград
Санданчанка, гневна: Отидох с подут и гноясал пръст на крака в спешното, но др. А. Янева, без дори да ме прегледа, ми каза: Отивай при личния си лекар!

Гневна  от отношението на дежурния лекар в Спешна помощ санданчанката Виолина Ангелова поиска думата  от в. „Струма”, за да разкаже за проблема си. Публикуваме  изявлението й без редакторска намеса:

„На 10 март посетих Спешна помощ в Сандански, защото имах силни болки  от загнояване на пръст на левия ми крак. Отивам право към Спешна помощ, водена от мисълта, че е медицинско заведение за спешни случаи,  какъвто е и моят. Влизам вътре и казвам за проблема си. Дежурният д-р Агнеса Янева ми каза директно: „Отивай при личния си лекар!”,  без да ме прегледа и да види, че пръстът ми е в гной.  Излизам от Спешна помощ и търся алтернативно решение, след като личният ми лекар бе втора смяна, и не вярвах, че ще издържа на силните болки, ходилото на левия ми крак придоби лилав оттенък. Поех към поликлиниката, защото и там  има дежурен лекар. Това бе хирургът д-р Александър Борисов. Влизам в кабинета и отново казвам за проблема си пред д-р Борисов, който прегледа крака ми, без да направи интервенция, ми изписа компрес с йод и смрадлика. Платих си за прегледа на д-р Борисов, защото нямах направление. И в ден понеделник, 13 март, след като си взех направление, отидох при хирурга д-р Соня Христова. Д-р Христова ми направи обстоен преглед, направи ми интервенция и почисти гнойта от пръста ми. И след няколко часа болките изчезнаха и мога да кажа вече на 7-ия ден, че пръстът ми е добре.

Но в душата ми ще остане и една болка от отношението на дежурния лекар в Спешна помощ д-р Агнеса Янева. Не ми се коментира  това, което изживях при посещението ми в Спешна помощ.

Близо 20 години съм работила в чужбина, разликата в отношението на лекарите в чужбина и тук е огромна.в.Струма

Добавени коментари

д-р Ох Боли публикува:
20 Март 2023 | 07:31
За съжаление тук т.нар. “доктори“, освен че са некадърни (кадърните бягат в “белите“ страни) са станали търгаши и гледат само парата да пада. Народът загива!

Добавете Вашия коментар

TOP